27 januari 2020

Welke sponsor stond op PSV voetbalshirt tegen FC Twente?

PSV speelde gisteren in de met 1-1 gelijk gespeelde wedstrijd tegen FC Twente met een bijna niet te lezen shirtsponsor op het midden van het voetbalshirt. Op het tenue stond namelijk niet het logo van shirtsponsor Metropoolregio Brainport Eindhoven, maar een hele lap tekst. Daarmee hadden de Eindhovenaren ook nog eens een primeur. Het betreft de langste (qua tekst) shirtsponsor op een voetbalshirt wereldwijd ooit. Daarover straks meer. Het tenue met deze opdruk werd overigens alleen tegen FC Twente op het tenue gedragen. In de overige wedstrijd staat het vertrouwde logo van Metropoolregio Brainport Eindhoven op de tenues van PSV.

Het verhaal achter het PSV voetbalshirt | Metropoolregio Brainport Eindhoven vertelt het verhaal achter het samenwerkingsverband

Wat stond er nu precies op het PSV tenue in de wedstrijd tegen FC Twente op 26 januari 2020? Het betreft het verhaal achter het PSV tenue. In maar liefst dertien regels wordt het verhaal achter de samenwerking tussen de bedrijven Philips, ASML, VDL Groep, Jumbo Supermarkten, High Tech Campus Eindhoven (het samenwerkingsverband tussen deze bedrijven wordt Metropoolregio Brainport Eindhoven genoemd) en PSV vertelt. De vijf bedrijven hebben gezamenlijk één grote uitdaging: het aantrekken en behouden van talent. Daarnaast willen deze bedrjven investeren in het vestigingsklimaat en de gezonheid van medewerkers en inwoners van Braindport Eindhoven, zodat de nationale en internationale aantrekkingskracht van de regio wordt versterkt. PSV vormt hier de verbindende factor in. Spelers en oud-spelers van PSV over de hele wereld hebben zich aan het verhaal van PSV en de hoofdsponsor verbonden door het shirt te tekenen. Dit zijn Ji Sung Park, Da Marcus Beasley, Sun Xiang, Luuk de Jong, Kalusha, Ritsu Doan, Rodriguez en Salcido.

De tekst op het PSV tenue was dan ook duidelijk: ''Dat is het verhaal van onze club, maar ook de kracht van deze regio. Onze regio. Want samenwerken zit in onze natuur. Dat had Philips ruim 125 jaar geleden al goed door. In technologieregio Brainport Eindhoven werken we als denkers en als doeners slim samen. Er is geen plek ter wereld waar per dag zoveel nieuwe ideeën ontstaan als hier. Samen verzinnen en maken we complexe machines en vernieuwende producten die de wereld beter maken. Niet voor niets worden we de slimste regio ter wereld genoemd. Terwijl wij kijken hoe dingen nóg beter kunnen, kijkt de wereld naar de manier waarop we dat doen. Brainport Eindhoven is namelijk de plek waar we elkaar helpen vooruit te komen. Waar bedrijven nieuwe banen creëren op alle niveaus. En waar we allemaal op onze eigen manier een steentje aan willen bijdragen. Dus voor wie zich afvraagt waarom niet het logo van Philips, ASML, VDL Groep, Jumbo Supermarkten of High Tech Campus Eindhoven op de borst van onze trots PSV staat is het antwoord simpel: de samenwerking tussen deze topbedrijven en PSV is het ultieme voorbeeld hoe we als één regio samen de wereld veroveren. Nu en in de toekomst, op het veld en daarbuiten en met iedereen die hier woont. Want Brainport is van ons allemaal, net als ons PSV. Dit is Brainport Eindhoven.''

Van het tenue zijn maar een aantal exemplaren beschikbaar en deze kun je op de website van PSV winnen door aan een win-actie mee te doen. De voetbalshirts kun je dus niet bestellen. Ben je op zoek naar het PSV voetbalshirt met het logo van Metropoolregio Brainport Eindhoven? Check ze dan in deze SHOP of deze winkel!