14 april 2016

Under Armour nieuwe kledingsponsor van Southampton vanaf 2016-2017

Vandaag hebben Southampton en Under Armour bekend gemaakt dat het Amerikaanse sportmerk vanaf 2016-2017 de nieuwe kledingsponsor wordt van de Premier League club. Daarmee is Southampton de tweede Premier club waarvan Under Armour kledingsponsor wordt. Het merk is momenteel ook kledingsponsor van Tottenham Hotspur. Southampton en Under Armour tekenden vandaag een contract voor de komende zeven seizoenen, waardoor het merk in ieder geval tot 2023 verantwoordelijk is voor het design van het voetbalshirt en de trainingskleding van de Engelse club. Een ander gevolg van dit contract is dat Southampton opnieuw afscheid neemt van Adidas, welke de club het afgelopen seizoen de club van voetbalshirts en trainingskleding voorzag.

Bovendien was Adidas in de periode daarvoor al kledingsponsor van de club. In 2014-2015 was de relatie tussen Adidas en Southampton bekoeld, waardoor Southampton geen kledingsponsor had en de voetbalshirts zelfde produceerde. Uiteraard zijn zowel Under Armour als Southampton blij met de deal. Voorzitter van The Saints, Ralph Krueger, reageert: ''Under Armour deelt dezelfde waarden als Southampton als het gaat om het behalen van succes. Ook UA staat voor een combinatie van hard werken en strategisch denken. Bij Southampton geloven wij erin dat succes samen gaat met ontwikkelen van atleten als mensen. Daar staat onze samenwerking met Under Armour ook voor.'' Under Armour reageert uit monde van de vice president marketing, Peter Murray: ''Southampton is net als Under Armour bescheiden en hongerig. Het is een instituut met sterke waarden en een club die pioneert. Het streven van de club om spelers te ontwikkelen en beter te maken op ieder niveau blijft een belangrijke benchmark in de sport.'' Verwacht wordt dat de nieuwe Under Armour voetbalshirts van Southampton voor 2016-2017 begin juli worden gelanceerd door de club en de nieuwe kledingsponsor. Vanaf 1 juli gaat het contract namelijk in. In Nederland is Under Armour overigens kledingsponsor bij AZ.

De nieuwe Under Armour Southamtpon voetbalshirts kan je vanaf juli/augustus kopen in de onderstaande shops. Directe levering en natuurlijk met de mogelijkheid tot officiƫle Premier League bedrukking.

Koop het Southampton voetbalshirt hier!


Southampton -under -armour -samenwerking