25 juni 2017

Umbro nieuwe kledingsponsor van Schalke 04 vanaf 2018-2019

Na 55 jaar verandert Schalke 04 vanaf het seizoen 2018-2019 van kledingsponsor. Eerder maakte het merk deze week al bekend dat adidas dit seizoen voor het laatst de nieuwe tenues en trainingskleding van de club verzorgt. Vandaag presenteerde de Duitse club haar nieuwe kledingsponsor. Waar eerder in de wandelgangen de geruchten gingen dat Under Armour de nieuwe kledingsponsor van de ''Koningsblauen'' zou worden, is dat niet het geval. Het Engelse sportmerk Umbro is vanaf het seizoen 2018-2019 verantwoordelijk voor de productie en designs van de tenues van Schalke. Beide partijen tekenden een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog een extra seizoen. Naar verluid sponsor het merk van de ''dubbele diamant'' de Duitse club voor een bedrag van € 6 miljoen per jaar. Zowel vanuit het Schalke 04 kamp als vanuit Umbro hebben we een reactie.

Alex Jobst, marketing directeur bij Schalke 04, reageert verheugd: ''We willen ons focussen op drie belangrijkste strategische pijlers: reputatie, winstgevendheid en identiteit. Op alle drie punten scoorde Umbro het hoogst, waardoor we de keuze hebben gemaakt niet te verlengen met adidas en een partnership te starten met Umbro. Vanaf deze plaats willen we adidas bedanken voor de succesvolle samenwerking van tientallen jaren. We kijken uit naar de samenwerking met Umbro. Het is een traditioneel bedrijf, die ons nieuwe inzichten geeft en perfect bij ons past. Samen delen we het doel om het Schalke 04 merk nog meer te laten groeien, zowel nationaal als internationaal.

Umbro reageert bij monde van woordvoer Michael Scholz: ''FC Schalke 04 en Umbro delen samen de rijke tradtie. Schalke 04 heeft een lange historie. We delen dezelfde doelen en waarden. We zijn verheugd en vereerd om deel uit te maken van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis' van de club.''

In Duitsland is Umbro momenteel ook kledingsponsor van Nürnberg en in Nederland van PSV. In Engeland verzorgt het merk de tenues voor Everton en West Ham United. Volgend jaar om deze tijd zullen de nieuwe Schalke 04 tenues van Umbro worden gelanceerd. Check de shirts van dit seizoen via DEZE PAGINA!

Heb je een mening over deze deal? Deel het gerust hieronder!