15 december 2017

Umbro nieuwe kledingsponsor van Jamaica vanaf 2018

Het Jamaicaanse voetbalelftal heeft vanaf 2018 ook een nieuwe kledingsponsor. Vandaag maakte het Engelse voetbalmerk Umbro bekend dat het vanaf begin 2018 de voetbalshirts en tenues van het nationale elftal gaat verzorgen. Dit betekent dat de voetbalbond van het land afscheid heeft genomen van Romai Sports. Dit komt waarschijnlijk als een harde dreun voor het merk uit de Verenigde Arabische Emiraten. Vandaag werd ook bekend dat WK deelnemer Senegal afscheid heeft genomen van het merk en overstapt naar Puma. Het nationale elftal van Jamaica is overigens niet aanwezig op het WK. Al voor de laatste kwalificatieronde strandde het land.

Uiteraard hebben we ook een reactie van de voorzitter van de Jamaicaanse voetbalbond, Michael Ricketts: ''Ik ben super positief over het partnership. Umbro is een bekend merk in het voetbal en de hele wereld. We kijken er dan ook naar uit het nieuwe Umbro voetbalshirt binnenkort bekend te maken.'' Umbro en de Jamaicaanse voetbalbond tekenden een contract voor de duur van vier jaar, wat betekent dat het merk in ieder geval tot en met het WK van 2022 in Qatar voor de productie en het design van de tenues en trainingskleding zorgt. In Zuid- en Midden Amerika is het bedrijf Fexpro overigens licentiehouder van het merk en deze regelde dus ook de deal tussen Umbro en de voetbalbond.

Ook Anthony Little van Umbro is positief over de deal: ''We zijn erg verheugd om het Jamaicaanse voetbalelftal toe te voegen aan ons portfolio aan clubs en nationale elftallen. Het elftal heeft een unieke cultuur, die perfect bij Umbro past. Daarnaast kunnen we veel met het design en de kleurencombinatie van het voetbalshirt van Jamaica.''

Umbro verzorgt ook één van de tenues, die op het WK in Rusland te zien is. Het Engelse merk is namelijk ook kledingsponsor van het nationale elftal van Peru. We verwachten overigens dat de nieuwe Jamaica shirts van Umbro zeer binnenkort officieel bekend gemaakt gaan worden.

Op zoek naar een shirt van het nationale elftal van Jamaica? Check het exclusief in deze winkel! Directe levering gegarandeerd!