Social Media viert zijn of haar hoogtij. Wijnand Van Der Waal besteedde er aandacht aan op de website van Sport28 en wij citeren er even uit, omdat het toch wel een opvallende trend genoemd mag worden. Zeker wanneer we weten dat sponsoren (Lees: de grote vrienden van Johan Cruijff bij Qatar Foundation) bereid zijn 220 miljoen euro in 5,5 jaar aan een club te betalen om op het shirt te staan. Echter laat het nu net zijn dat Valencia even geen hoofdsponsor meer heeft, waardoor Social Media en in dit geval Twitter de perfecte uitkomst biedt om op de voetbalshirts van Valencia te floreren.

Misschien ook een leuke tip voor al die Nederlandse clubs, die moeite hebben en hadden met het zoeken van een shirtsponsor. Immers de vaak lelijk logo's van deze nieuwe shirtsponsoren, waarmee vaak kortlopende contracten van hoogstens een jaar afgesloten worden, verpesten het vaak prachtige design van het shirt (lees: ADO Den Haag, De Graafschap & NEC) en zorgen al helemaal niet voor een band met de trouwe supportersschare van de desbetreffende clubs. Uit bronnen weten wij dat bijvoorbeeld Vitesse nog naarstig op zoek is naar een hoofdsponsor. Al bijna een jaar staat Spieren voor Spieren op het shirt. Dit juichen wij ook zeker toe, omdat het hier een goed doel betreft. Misschien is het ook een idee om het innovatieve idee van Valencia voor een wedstrijd te volgen! Vraag is wie in Nederland de trend gaat zetten?

Back to basic! Lees hieronder de mening van Wijnand Van der Waal van Sport28 en geef jouw mening!

''Nadat we de Twitteraccounts van voetbalclubs eerder al zagen op het sponsorboard bij Fulham speelde Valencia gister tegen Barcelona met een vermelding van de Twitter prominent op de voorzijde van het shirt. De sponsor had hier plaatsgemaakt voor @ValenciaCF. Vooralsnog zijn er geen cijfers bekendgemaakt over de response op de acties, maar creatief omgaan met social media is bepalend voor het succes. Dit biedt perspectief voor nieuwe acties: Wanneer zien we bijvoorbeeld de eerste Facebook Fanpage of tweets van fans op het shirt? Welke mogelijkheden zien jullie om social media zichtbaar te maken? En welke social media is het meest effectief/logisch om te communiceren?''

 

Updatetje:

De actie heeft naar verluid 2270 nieuwe volgers opgeleverd en de teller loopt ongetwijfeld nog op! Leve Social Media! Amunt VCF!

 

Valencia met Twitter op het shirt

 

Thanks to: Wijnand van der Waal & Sport28