Aan de soap rondom voetballer Gareth Bale is eindelijk een einde gekomen. De geruchten over een eventuele transfer van Welshman Gareth Bale van Tottenham Hotspur naar Real Madrid hebben het voetbalpubliek een hele zomer lang in zijn greep gehouden. Gaat hij nou niet of wel? Diverse malen leek de deal beklonken maar telkens kapte Tottenham Hotspur baas Daniel Levy de transfer af en bleef vasthouden aan zijn enorm hoge vraagprijs. Real Madrid bood zelfs al zijn shirt te koop aan in de online webshop. Over het precieze transferbedrag kan niks gezegd worden, maar de overgang van Bale naar Real Madrid kost Real Madrid rond de 100 miljoen euro. Met zijn transfer lost hij teamgenoot Cristiano Ronaldo af als duurste speler ter wereld.

Gareth Frank Bale, geboren in Cardiff op 16 juli 1989, maakte zijn profdebuut in het shirt van Southampton op 16-jarige leeftijd in het jaar 2006. Zijn talent viel de scouts van Tottenham Hotspur al snel op en een jaar later maakte hij al de overstap naar deze club. Het bedrag van deze transfer valt in het niet bij wat Real Madrid nu voor hem betaald. Tottenham Hotspur betaalde in 2007 ''slechts'' 10 miljoen euro voor deze speler. Overtuigen in zijn eerste jaren bij de ''Spurs'' deed hij echter niet. Bale speelde linksback, maar telkens raakte hij zijn plek door mindere prestatie kwijt aan Assou-Ekotto en al gauw werd hij gezien als een grote miskoop. Het was zelfs zo erg dat Tottenham Hotspur hem bij meerdere clubs aanbood. Langzamerhand schoof hij onder toedoen van Redknapp posities naar voren om bij de ''Spurs'' succesvol te eindigen als linksbuiten. Dit werd al snel een uitstekende zet.

Onder leiding van huidig ''Spurs'' trainer Villas-Boas speelde hij ook vaak als centrale aanvallende middevelder, hetgeen hij ook succesvol deed. Mede doordat hij zijn snelheid wist te koppelen aan een uitstekende techniek werd hij een van de steunpilaren van Tottenham Hotspur. Met 21 goals in het seizoen 2012/2013 van de Premier League werd zijn status als internationaal topvoetballer door het wereldwijde publiek snel erkent. Hij werd verkozen tot beste speler van de Premier League en zijn uitstekende spel bleef ook bij Real Madrid niet onopgemerkt wat nu dus resulteert in een mega-transfer. In Madrid gaat Gareth Bale spelen met rugnummer 11, het nummer dat hij het afgelopen seizoen ook al droeg bij Tottenham Hotspur na jaren met nummer 3 op zijn rug gelopen te hebben. Hoewel Gareth Bale vanmiddag nog om 13.00 uur in Bernabeu gepresenteerd moet worden is het shirt inclusief officiële bedrukking al verkrijgbaar in de online voetbalshop van Subside Sports.

Koop het hier... en geef hieronder je mening!

Real Madrid Thuisshirt 2013-2014 + Bale 11


Real Madrid Uitshirt 2013-2014 + Bale 11