Kledingsponsoren Primera Division of La Liga 2017-2018

De Spaanse competitie begint aankomend weekend. Dus is het tijd voor een overzicht van de kledingsponsor in de Spaanse La Liga. Ook dit seizoen nemen er weer twintig teams deel aan de Spaanse competitie. Negen verschillende sportmerken verzorgen de tenues en trainingskleding van deze clubs. Daarbij zijn weinig opvallendheden te bekennen. Check hieronder alle kledingsponsoren van de Liga Liga teams dit seizoen. Adidas en Nike zijn ook in de Spaanse competitie de grote leiders, met nog een merk.

adidas

Adidas is maar liefst kledingsponsor van vijf teams in de Spaanse competitie. Allereerst verzorgt het Duitse sportmerk de tenues en trainingskleding van Real Madrid. Beide partijen zijn sinds 1998 aan elkaar verbonden en hebben in ieder geval nog een contract tot 2027. Het Duitse sportmerk heeft bovendien een overeenkomst met een andere grote Spaanse club, namelijk Valencia. Beide partijen hebben sinds 2014 een partnership. Celta de Vigo tekende in 2012 een contract met adi. Dit contract loopt aan het einde van het seizoen 2017-2018 af en er gaan geruchten dat vanaf 2018-2019 New Balance de kleding van de Spaanse La Liga club gaat verzorgen. Daarnaast verzorgt adidas de tenues van Real Sociedad en Betis Sevilla. Het Duitse sportmerk en Betis tekenden in 2015 een contract voor de duur van vijf jaar en Sociedad en adidas startten de verbintenis een jaar ervoor.

JOMA

Een Spaans sportmerk volgt adidas met vier teams. Het Spaanse sportmerk JOMA is namelijk kledingsponsor van Villarreal, Leganes, Getafe en Espanyol. Het Spaanse merk en Villarreal tekenden voor het begin van het seizoen 2016-2017 een contract voor vier jaar. Pas vanaf dit seizoen is het merk kledingsponsor van Leganes. Het merk is al sinds de jaren '90 kledingsponsor van Getafe en heeft met Espanyol een verbintenis sinds 2015. Dit contract loopt aan het einde van dit seizoen af.

Nike

Nike volgt adidas en JOMA met drie clubs. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds 1996 de tenues van FC Barcelona. Vorig jaar werd dit contract verlengd tot 2026. Het merk van ''de swoosh'' verzorgt ook de tenues van Atletico Madrid. Atletico en Nike tekenden in 2001 een eerste contract en dit contract loopt ook pas in 2026 af. Daarnaast heeft het merk een kleinere Spaanse club aan zich gebonden. Het is namelijk ook kledingsponsor van Malaga CF sinds het seizoen 2011-2012.

New Balance en Macron

Twee sportmerken verzorgen de tenues en kleding van twee Spaanse teams. New Balance is kledingsponsor van zowel Athletic Bilbao als van Sevilla. New Balance is pas vanaf dit seizoen de kledingsponsor van Bilbao en is de vervanger van Nike, welke sinds 2013 kledingsponsor was van de Spanjaarden. Sevilla en New Balance hebben sinds 2015 een partnership. Ook het Italiaanse sportmerk Macron heeft twee Spaanse teams aan zich gebonden. Het merk uit Bologna verzorgt de tenues van Levante en Deportivo La Coruna. Begin dit jaar maakte Deportivo La Coruna bekend dat het met Macron een vierjarig contract heeft getekend. Hiermee is het de vervanger van Lotto. Levante en Macron hebben sinds 2016 een deal.

Umbro, Puma, Kelme & Acerbis

Last but not least, zijn er nog vier sportmerken, welke kledingsponsor zijn van één Spaanse club. Het Engelse sportmerk Umbro verzorgt de tenues van de gepromoveerde club Girona FC. Het merk van de ''dubbele diamant'' verzorgt sinds dit seizoen de tenues van de promovendus en volgt Kappa op. Puma is sinds 2015 kledingsponsor van SD Eibar. Deze zomer werd het contract met nog eens twee jaar verlengd, waardoor het Duitse sportmerk en de Spaanse club in ieder geval tot 2019 aan elkaar verbonden blijven. Het Spaanse sportmerk Kelme, in Nederland onder andere kledingsponsor van clubs als Telstar en Quick Boys, is kledingsponsor van Deportivo Alaves. Beide partijen tekenden dit jaar het eerste contract. Hiermee volgt Kelme Hummel op. Hummel was sinds 2013 kledingsponsor van de Spanjaarden. We eindigen met UD Las Palmas. De club uit Gran Canaria heeft een Italiaanse merk als kledingsponsor. Het merk heeft namelijk dezelfde sponsor als Heracles Almelo: Acerbis.

Tot zover het overzicht! Wil je een La Liga voetbalshirt kopen? Check het exclusief in deze SHOP!