Dit zijn de kledingsponsors in La Liga in 2019-2020

Nu alle competities weer begonnen zijn, is het tijd om een licht te werpen op de kledingsponsors in de verschillende competities. Vandaag besteden we aandacht aan de Spaanse competitie, La Liga. In de hoogste afdeling van het Spaanse voetbal is het niet zo divers als in de Eredivisie. Waar in de Eredivisie 14 verschillende sportmerken de 18 clubs kleden, zijn dat er in de Spaanse competitie ''slechts'' tien. In Spanje valt dat grote sportmerken als adidas en Nike meer dan twee clubs onder hun hoede hebben. Verder zijn vrijwel alle bekende sportmerken vertegenwoordigd in de Spaanse competitie.

Nike en JOMA sponsoren de meeste clubs in de Primera Division. Beide sportmerken hebben vier clubs in hun portfolio. Voor Nike zijn dat niet alleen FC Barcelona en Atletico Madrid, maar ook Sevilla en Granada. Met deze clubs heeft Nike langdurige contracten. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 1998 kledingsponsor van Barcelona en blijft dit in ieder geval tot 2028. Het merk verzorgt de tenues en teamkleding van Atletico Madrid sinds 2001 en dit contract heeft nog een loopduur tot de zomer van 2026. De contracten met Sevilla en Granada lopen nog tot 2021 en 2023. Granada stapte afgelopen zomer over van Errea naar Nike.

JOMA is een Spaans sportmerk en verzorgt de tenues van Getafe, Villarreal, Leganes en SD Eibar. Eibar maakte afgelopen zomer de move van PUMA naar JOMA. Met Kelme is JOMA de enige Spaanse kledingsponsor in La Liga. Kelme verzorgt de tenues van Alavavés & Espanyol.

Adidas verzorgt sinds 1998 de tenues van Real Madrid en dit contract loopt pas in de zomer van 2028 af. Adi heeft ook nog twee andere clubs in haar portfolio. Dat zijn Celta De Vigo en Real Valladolid. Het Italiaanse sportmerk Macron heeft vrijwel in iedere Europese competitie en daarop vormt La Liga geen uitzondering. Real Sociedad en Levante behoren tot het portfolio van het Italiaanse merk. Het contract tussen Sociedad en Macron loopt tot 2021 en het contract met Levante tot 2022.

Alle andere sportmerken zijn kledingsponsor van één club. Vanaf dit seizoen is Puma kledingsponsor van Valencia. Het Duitse sportmerk nam daarmee het stokje over van adidas en verzorgt naast de tenues van Valencia ook de officiële La Liga wedstrijdbal. Athletic Bilbao wordt gesponsord door New Balance (2017-2023), Real Betis door Kappa (2018-2022), Osasuna door Hummel (2018-2022) en RCD Mallorca door Umbro (2016-). Check hieronder nog een overzicht van de kledingsponsors in La Liga of check het overzicht van kledingsponsors in de Eredivisie. 

Wil je een voetbalshirt van één van de La Liga clubs bestellen? Check het exclusief in deze winkel!