Er is weer nieuws vanuit Breda! De supporters van NAC kunnen mogelijk tijdens de wedstrijd NAC-FC Utrecht ‘live’ stemmen welke kleur het uittenue krijgt voor het seizoen 2010-2011. Dat meldt woordvoerder Hans Poppelaars van NAC. Binnen nu en twee weken moet duidelijk worden welke kleur het uittenue uiteindelijk krijgt. “Er was al eerder besloten dat de supporters de knoop mogen doorhakken. Daarom proberen we te regelen dat ze in de wedstrijd tegen Utrecht hun stem kunnen uitbrengen. Als dat niet lukt dan moet het via de post of internet”, zegt Poppelaars..

Eerste NAC shirt

Sinds dat deze week bekend werd dat een roze tenue een van de opties is waaruit gekozen kan worden is er veel ophef ontstaan. De discussie gaat dan vooral om het cultuurhandvest dat is opgesteld, waarin staat dat geel en zwart gewaarborgd moeten blijven.

 

“Over de lay out van het shirt waren we het snel eens. De kleuren liggen heel gevoelig. Maar daar hebben ook wij het langst over gesproken. We hebben met 5 vertegenwoordigers, inclusief supporters, voor drie opties gekozen”, aldus Poppelaars.

 

Het gaat dus om roze, lichtblauw en het traditionele geel en zwart. “De supporters hebben de keuze tussen een replica van het originele shirt uit 1912, het roze shirt met zwarte baan en een lichtblauwe met zwarte baan.”

 

De shirts moeten volgens Poppelaars snel worden besteld. “De order gaat altijd redelijk ver voor de start van het nieuwe seizoen de deur uit. Nog voor het eind van het jaar. Vandaar dat er nu vaart achter gezet moet worden.” Het blijft dus nog even spannend rondom de nieuwe uitshirts van NAC. Zodra bekend is in welke kleur NAC Breda volgend jaar de uitwedstrijden, zal voetbalshirts.com daar uiteraard over berichten! Zeker als het roze wordt!