14 maart 2019

Het NAC Breda retro voetbalshirt van 1981-1982

NAC Breda is een exclusieve samenwerking aangegaan met COPA Football. Waar Legea verantwoordelijk is voor de productie van de tenues en trainingskleding van de club uit Breda, neemt COPA Football het retro gedeelte voor haar rekening. En mag niet geheel onopvallend genoemd worden. Beide partijen zijn namelijk gehuisvest in Breda. COPA, dat in Nederland ook een samenwerkingsverband heeft met Feyenoord, FC Utrecht en AZ, heeft direct een nieuwe retro collectie voor NAC Breda uitgebracht. Deze collectie bevat retro voetbalshirts, een retro jack, twee t-shirts en zelfs een baby shirt. In dit artikel gaan we het hebben over het shirt van het seizoen 1981-1982, een voetbalshirt met een echte retro look!

Ben je direct fan van dit heerlijke vintage NAC Breda voetbalshirt? Bestel het exclusief in deze winkel! 

 

Het verhaal achter het NAC Breda retro voetbalshirt van de jaren '80

Na twee jaar tegen degradatie gestreden te hebben, was het seizoen 1981-1982 een lichtpuntje. Niet alleen omdat NAC Breda dit seizoen als elfde eindigde in de Eredivisie, maar ook omdat er een aantal spelers doorbraken bij de club. Zo maakte Guus van der Burgt onderdeel uit van het keurkorps van Jo Janssen en maakten ook nieuwe spelers als Willy Janssen en Leen Swanenburg het verschil voor de Brabanders. Andere spelers van dit elftal waren Edy de Schepper, Martien Vreijsen en all time NAC Breda legend Ton Lokhoff. Dit seizoen kon NAC Breda nog even genieten op het hoogste niveau. Het jaar erna zou de club namelijk degraderen naar de Eerste Divisie.

In het seizoen 1981-1982 verzorgde adidas nog de tenues van de ''Parel van het Zuiden.'' Het Duitse sportmerk was namelijk van 1979 tot 1988 kledingsponsor van de club. Het NAC Breda retro voetbalshirt van COPA Football is een replica van het shirt van dit seizoen. Het enige dat ontbreekt is het adidas logo. Het thuisshirt van dit seizoen heeft een heerlijke jaren '80 stijl. Het shirt is geel en bevat zwarte side panels aan de zijkanten van het voetbalshirt. Daarnaast bevat het voetbalshirt een ronde, zwarte hals. Destijds had NAC Breda nog geen shirtsponsor op de tenues. Dit is de reden dat het logo van de club wat bombastischer op het shirt staat. Op het tenue van 1981-1982 stond het embleem op het midden van de borst. Inmiddels heeft NAC al lang en breed afscheid genomen van dit retro logo. Over dit voetbalshirt hebben we nog een mooi weetje. Het shirt werd namelijk door de lezers van het blad Staantribune in 2017 verkozen tot mooiste klassieke voetbalshirt dat een Nederlandse club ooit gedragen heeft. Maar liefst 7.500 stemmen gingen naar dit shirt, veel meer dan de nummer twee die slechts 2.100 stemmen binnenhaalde. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het retro voetbalshirt van de jaren '80. Dit shirt wordt door COPA geleverd in een luxe cadeaubox. De nieuwe collectie bevat bovendien het retro shirt van het seizoen 1992-1993, het seizoen waarin de club promoveerde naar de Eredivisie.

NAC Breda retro voetbalshirt kopen

Het ''nieuwe'' NAC Breda retro voetbalshirt van 1981-1982 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande SHOP. Het shirt heeft een prijs van € 59,95 en is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In deze winkel kun je het retro shirt laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de bedrukking van destijds gebruikt. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je NAC Breda retro shirt altijd in deze winkel!