14 maart 2019

Het NAC Breda voetbalshirt van 1992-1993

NAC Breda is in zee gegaan met COPA Football. Het retro voetbalmerk heeft in samenwerking met de Brabanders namelijk een speciale retro collectie uitgebracht. Deze collectie retro shirts bevat verschillende retro voetbalshirts, een jack en zelfs t-shirts. In dit artikel gaan we het over één van die retro voetbalshirts hebben, namelijk het shirt van 1992-1993, een shirt waarin spelers als van Pierre Hooijdonk, John Lammers, Ton Lokhoff, Ruud Brood en Toine Remie speelden bij de club uit Breda.

Wil je direct dit gave NAC Breda retro shirt bestellen? Check het exclusief in deze winkel! 

Het verhaal achter het NAC Breda voetbalshirt van de jaren '90

Tijdens het seizoen 1992-1993 bivakkeerde de NAC Breda al voor het achtste seizoen achtereen in de Eerste Divisie. Dieptepunt was de zeventiende plaats in de Eerste Divisie in het seizoen 1987-1988. Vanaf begin jaren '90 ging het de club wat meer voor de wind en werd er telkens nacompetitie gespeeld. Drie seizoenen lang strandde de club telkens in de nacompetitie, maar in 1992-1993 kon er eindelijk feest gevierd worden. In de nacompetitie waren De Graafschap en FC Den Bosch de tegenstanders van de Noad Advendo Combinatie. Beide clubs werden onder leiding van trainer Ronald Spelbos twee keer verslagen, waardoor promotie naar de Eredivisie een feit werd. Met name de laatste wedstrijd in Den Bosch was één groot feest. Hier kon NAC promotie veiligstellen. Onder het oog van 8500 supporters van de club werd met 3-0 gewonnen en barstte het feest los. Op de Grote Markt in Breda was het drie dagen lang feest.

Het voetbalshirt van 1992-1993 is door COPA Football opnieuw uitgebracht en heeft dan ook hetzelfde design als het voetbalshirt van dit seizoen. Destijds was overigens Diadora kledingsponsor van ''The Yellow Army.'' Het van origine Italiaanse sportmerk verzorgde de tenues van de club uit Breda in de periode 1990-1993. Dit logo staat uiteraard niet op de replica van 1992-1993. Het shirt is geheel geel en wordt gekenmerkt door de verschillende witte banen over het shirt. Over de borst loopt een witte band en hetzelfde geldt voor een band onder het midden van het shirt. Deze banen lopen diagonaal af en niet helemaal door over de lengte. Verder is het voetbalshirt uitgerust met een V-hals en gevouwen kraag. Uniek is wel dat op het midden de hoofdsponsor van destijds staat: FUJI. Fuji(film) was vanaf 1990 tot 1999 hoofdsponsor van de Brabanders. In het seizoen 1992-1993 had NAC Breda overigens een ander logo. Dit logo bestond uit de letters van de club, welke diagonaal naast elkaar geplaatst waren. In 1996 stapte men over naar een nieuw logo.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe NAC Breda retro voetbalshirt van 1992-1993. Zoals we van COPA Football gewend zijn, wordt het shirt geleverd in een mooie cadeaubox! COPA lanceerde ook het NAC Breda retro shirt van de jaren '80. 

NAC Breda retro shirt kopen

Het NAC Breda retro voetbalshirt van 1992-1993 kun je direct voor volwassenen bestellen. Dit kan in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van het shirt is € 59,95 en deze kun je ook nog eens laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking van die periode gebruikt. Check ook andere NAC Breda retro producten in deze winkel! Directe levering gegarandeerd!

Bestel je NAC Breda retro shirt atlijd in deze winkel!