COPA lanceert twee NAC Breda jaren '80 retro voetbalshirts

COPA heeft afgelopen week een tweetal nieuwe NAC Breda retro voetbalshirts gelanceerd. Vorig jaar lanceerde het retro sportmerk al een speciale retro collectie voor de club uit Breda, waaronder het populaire retro voetbalshirt van het seizoen 1981-1982. Waar het Italiaanse sportmerk Legea de kledingsponsor is van de Noad Advendo Combinatie is COPA Football (dat ook in Breda gevestigd) verantwoordelijk voor de productie van de retro tenues.

NAC voetbalshirt 1986-1987

Nieuw in de COPA Football X NAC retro collectie is het NAC Breda voetbalshirt van het seizoen 1986-1987. Dit is het seizoen waarin adidas kledingsponsor was van de club. Deze functie had het Duitse sportmerk van begin jaren '80 tot 1989. In het seizoen 1986-1987 eindigde NAC op een achtste plek in de Eerste Divisie. Het was bovendien het seizoen dat John Karelse zijn debuut maakte voor de Brabanders. De clublegende keepte als zestienjarige op 7 maart 1987 zijn eerste wedstrijd voor de club uit Breda. NAC won deze wedstrijd van DS'79 met 1-0. Uiteindelijk zou Karelse 371 wedstrijden bij NAC spelen in twaalf seizoenen. Andere spelers van dit elftal waren Marcel Brands, Adrie Bogers, John Smit en Marcel van Helmond. Het COPA NAC Breda voetbalshirt van dit seizoen heeft hetzelfde design als het voetbalshirt van destijds. Het retro shirt is geel met aan de bovenkant brede, horizontale zwarte banen en daaronder dunnere strepen. Het voetbalshirt bevat een rechte hals met v-design en een gevouwen kraag. Op het shirt staat ook de sponsor van destijds: MEEUS.

NAC voetbalshirt 1989-1990

Ook het voetbalshirt van het seizoen 1989-1990 is door COPA toegevoegd aan de collectie. Dit was het enige seizoen dat het Franse sportmerk Le Coq Sportif verantwoordelijk was voor de tenues en trainingskleding van de club. Dit was bovendien het seizoen waarin NAC in de Eerste Divisie speelde. Uiteindelijk zou het als tweede eindigen en zich plaatsen voor de nacompetitie. Hierin waren uiteindelijk zowel SC Heerenveen als Go Ahead Eagles te sterk, waardoor de club het seizoen erna opnieuw op het tweede niveau zou bivakkeren. In 1993 bewerkstelligde men uiteindelijk promotie naar de Eredivisie. Ook het NAC Copa Football retro voetbalshirt van 1989-1990 heeft hetzelfde design als toen. Het voetbalshirt is geel met een zwarte band rondom de mouwen. Verder is het tenue voorzien van een V-hals en staat het logo van de club op de linkerborst. Dit betreft het logo dat de club tot 2012 had. In 2012 stapte men over naar het huidige logo, welke geïnspireerd was door het eerste logo van de club. Op het midden van het shirt staat verder de hoofdsponsor van 1989-1990: Den Braven.

NAC retro voetbalshirt bestellen

De nieuwe NAC Breda retro voetbalshirts van de jaren '80 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel. Deze retro shirts zijn namelijk beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL en hebben een prijs van € 59,95. In deze winkel kun je je NAC shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel je NAC Breda retro voetbalshirt altijd in deze SHOP! 

NAC retro voetbalshirt 1986-1987

NAC voetbalshirt 1989-1990