Het seizoen is nog niet halverwege, maar bij NAC zijn ze al bezig met de voorbereidingen voor het volgende seizoen. Zo ook dus met de thuis- en uitshirts. Er is een speciale werkgroep opgericht die zich bezig houdt met het ontwerpen van deze shirts. Voor het uitshirt mogen de supporters gaan kiezen uit 3 kleuren: zwart, blauw of roze. Over het hoe, waarom en wanneer zal NAC binnenkort wel meer bekend maken. Uit de notulen van de Clubraad blijkt namelijk dat deze verkiezing rond NAC – Utrecht is.

NAC roze uitshirt

 

Er gaan geluiden dat de Clubraad voor de roze uitshirts zal kiezen. Een woordvoerder van supportersvereniging de Rat laat in een reactie hierop het volgende weten: 'Het idee om volgend jaar in roze uitshirts te spelen is echt volstrekt belachelijk. Het cultuurhandvest dat een paar jaar geleden is opgesteld, wordt hiermee gewoon gepasseerd.'  In dit handvest staat namelijk letterlijk: Zowel de thuis- als uittenues moeten vaste kleurstellingen hebben. Dit betekent voor zowel de shirts, sokken en broeken dat zoveel mogelijk getracht wordt de kleuren geel, zwart en wit de vaste kleuren te laten vormen.

 

De woordvoerder vervolgt: 'Waarom zouden we in godsnaam een cultuurhandvest hebben waarin de clubkleuren duidelijk zijn vastgelegd? Juist om dit soort dingen te voorkomen. En waarom roze? Omdat we door andere clubs de homo’s uit Breda genoemd worden? Met een beetje zelfspot is niets mis, maar op deze manier zet je jezelf gewoon voor lul. Een heel jaar lang. Een roze uitshirt is niet grappig, dat is niet tegendraads, dat is niet mooi, het is je clubcultuur te grabbel gooien. En over de clubcultuur maak je geen grappen.' Wordt vervolgd!