Schalke 04 eert kolenmijnen met voetbalshirt in laatste wedstrijd 2019

Schalke 04 volgt het voorbeeld van aartsrivaal Borussia Dortmund en speelt in de thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen op 19 december in een speciaal voetbalshirt als ode aan de mijnbouw. In plaats van het logo van hoofd- en shirtsponsor GAZPROM dragen de spelers van Schalke 04 de namen van voormalige kolenmijnen uit de regio van Gelsenkirchen op het voetbalshirt. De DFL (De Duitse competitie) heeft hiervoor al toestemming aan Die Königsblauen gegeven. Waarom brengt Schalke 04 in de laatste wedstrijd van het seizoen een ode aan de kolenmijnen? Lees het hieronder.

Eind december sluiten de kolenmijnen in de regio van Gelsenkirchen. De Duitse president Steinmeier sluit de kolenmijnen officieel op 31 december en rondom de sluiting worden verschillende initiatieven georganiseerd. Ook Borussia Dortmund brengt in de laatste thuiswedstrijd van 2018 een ode hieraan met het voetbalshirt. Uiteraard hebben we ook nog een reactie van marketing directeur Alexander Jobst: ''De kolenmijnen en de geschiedenis van FC Schalke hebben een nauwe link. De club is de kolenmijnen veel dankbaar en met het shirt willen we laten zien dat we altijd dichtbij de fans en onze roots blijven staan!'' Deze voetbalshirts met de namen van de kolenmijnen worden alleen door de spelers van Schalke 04 gedragen en worden na afloop van de wedstrijd geveild. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de RAG Foundation en andere promotionele en sociale doelen. Rondom de wedstrijd van Schalke 04 tegen Bayer Leverkusen in de Veltins Arena zijn nog meer activiteiten georganiseerd. Zo zijn er door de club 2000 mijnwerkers voor de wedstrijd uitgenodigd en wordt voorafgaande aan de wedstrijd het zogenaamde Steigerlied afgespeeld in een verduisterde Veltins Arena.

Check hieronder een afbeelding van één van de speciale voetbalshirts die door Schalke 04 dus eenmalig gedragen worden en je dus niet kunt bestellen, tenzij je naar de veiling gaat. Ben je op zoek naar het shirt van dit seizoen? Bestel het exclusief in deze winkel

of deze SHOP!