25 maart 2018

Saoedi Arabië thuisshirt 2018-2019

De nieuwe voetbalshirts van het nationale elftal van Saudi Arabië zijn deze week officieel gepresenteerd door Nike en de voetbalbond van het land. In deze nieuwe shirts speelt Saudi Arabië de WK 2018 thuiswedstrijden. In de poulefase neemt Saoedi Arabië het op tegen Rusland, Egypte en Uruguay in poule A. Het nationale elftal, dat onder leiding staat van bondscoach Pizzi, speelt in dit tenue ook de overige thuiswedstrijden gedurende de periode 2018-2019, waaronder de wedstrijden in de Azië Cup, welke in januari 2019 plaatsvinden. Nike is ook deze jaargang weer verantwoordelijk voor de tenues van Saudi Arabië. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds 2012 de tenues van het land. Check hieronder alle details van het nieuwe thuistenue!

Saoedi Arabië thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe Saudi Arabië thuisshirt voor 2018-2019 is een ode aan het elftal 1994. In 1994 deed Saudi Arabië mee aan het WK in de Verenigde Staten en reikte het tot de 1/8 finales. Hierin werd het verslagen door Zweden, dat later nog de halve finales zou halen. Bovendien is het shirt een ode aan alle spelers en supporters van het nationale elftal. Het merendeel van de spelers van Saoudi Arabië speelt namelijk in de binnenlandse competitie, wat tegenwoordig uniek is. Wanneer het nationale elftal speelt zit het stadion bovendien altijd bomvol. Dit zal in Rusland niet anders zijn. Tot zover de symboliek van het nieuwe shirt.

Het thuisshirt van Saoudi Arabië is geheel wit en bevat licht groene accenten. Deze groene accenten zijn te vinden in het diagonale deel van de kraag en de achterkant van de kraag. De rechte hals van het shirt is wit en de binnenkant van het shirt bevat een groene strip, welke ook weer op de achterkant van het tenue terug komt. Hiermee is het WK 2018 tenue geheel in stijl van de vlag van het land. De achterkant van het tenue bevat nog een speciaal detail. Hierin is de palmboom uit het wapen van Saudi Arabië verwerkt. Dit is een belangrijk symbool van het land. Deze zogenaamde dadelpalm staat voor vitaliteit en groei. Ook de nieuwe tenues van Saoedi Arabië bevatten een flitsend design over de schouders en mouwen. De mouwen hebben namelijk een all-over zigzag print. Deze print is onderdeel van het nieuwe Nike Aeroswift template. De rechter borst van het tenue is uitgerust met de swoosh van Nike in het groen en de andere borst bevat het logo van de voetbalbond van Saudi Arabië, de Saudi Arabian Football Federation (SAFF). Het nieuwe tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje. Dit short bevat aan de zijkanten dezelfde , flitsende strip als op het shirt aanwezig is. Bovendien prijken de logo’s van Nike en de bond op het broekje. De kousen van het tenue zijn wit met op het midden een groene band. In deze band is ook weer een swoosh verwerkt.

Zoals alle tenues zijn de nieuwe tenues van de ‘’Zonen van de woestijn’’ uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. De authentic tenues zijn bovendien uitgerust met de Nike Vapor Aeroswift technologie. Vanaf nu schitteren sterren als Hazazi, Hawsawi, Al Jassim en andere sterspelers in dit nieuwe shirt. Check ook het nieuwe uitshirt!

Saudi Arabië voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Saoedi Arabië thuisshirt voor 2018-2019 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande online webshops. Het shirt heeft voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) een prijs van € 84,95 en voor kinderen (128, 140, 152, 164, 176) is het tenue € 69,95. In deze shops kan je ook het bijbehorende voetbalbroekje en de kousen bestellen. Of laat je shirt bedrukken met een eigen naam en nummer. Wil je andere producten van het nationale elftal kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder! Directe levering!

Bestel het nieuwe Saoedi Arabië tenue altijd in deze online winkel!