3 januari 2017

Saudi Arabië voetbalshirt 2017-2018

Het nieuwe voetbalshirt van Saoedi Arabië voor 2017-2018 is inmiddels ook officieel gelanceerd door de voetbalbond en kledingsponsor Nike. In dit nieuwe shirt Saoedi Arabië de resterende kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 in dit voetbalshirt. Saudi Arabië staat momenteel eerste in een poule met Japan, Thailand, Australië, de Emiraten en Irak. Met nog vijf wedstrijden te gaan, maakt Saudi Arabië een goede kans zich te plaatsen voor het WK in Rusland. De nummer één en twee kwalificeren zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap, terwijl de nummer drie een play-off speelt tegen de nummer drie van de andere poule. Hieronder bespreken we het design van het shirt van het land dat onder leiding staat van Bert van Marwijk, Mark van Bommel en Adrie Koster.

Saudi Arabië thuis shirt en tenue

Het nieuwe Saoedi Arabië thuisshirt voor 2017-2018 is geheel wit en gebaseerd op het standaard template van Nike. Zo bevat het nieuwe shirt van het land dat in 2006 voor het laatst deelnam aan het WK, een groene strip aan de zijkanten. Deze strip zet uit wanneer de spelers in beweging zijn en zorgt bovendien voor ventilatie. Verder is het nieuwe shirt van Saudi Arabië uitgerust met een v-hals. De achterkant van de v-hals bevat een groene strip, waarboven de naam van het land verwerkt is: SAUDI ARABIA. Verder staat op de linker borst de badge van de voetbalbond: Saudi Arabia Football Federation (SAFF). De andere borst bevat de swoosh van Nike in het groen. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2010 kledingsponsor van het nationale elftal en alle vertegenwoordigende elftallen. Voor deze periode was PUMA kledingsponsor van het elftal. Het nieuwe tenue van ''de zonen van de woestijn'' wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een groene strip. Op de shorts staan ook de logo's van Nike en de SAFF. De kousen hebben ook deze kleurencombinatie.

Zoals alle tenues van Nike zijn de nieuwe Saudi Arabië shirts en tenues voor 2017-2018 uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, voor een optimale prestatie van de spelers. Check hieronder de shirts waarin vanaf nu sterren als Al Abed, Al Sahlawi, Hawsawi en ander sterspelers vanaf nu schitteren. De authentic shirts van het land zijn uitgerust met het revolutionaire AeroSwift systeem van Nike. Check hieronder meer informatie over deze technologie.

Saudi Arabië voetbalshirt kopen

Het nieuwe shirt van Saoedi Arabië kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shop. De prijs van het shirt voor volwassenen is € 84,95! Hier heb je ook de mogelijkheid het shirt van de club te laten voorzien van een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je het elftal aanmoedigen in goedkopere fan t-shirts? Check dan ook de onderstaande shops of het overzicht met beschikbare Saudi Arabië producten hiernaast of hieronder! Directe levering.

Scoor je Saudi Arabië voetbalshirt in deze SHOP!

of koop hier je Saudi Arabië retro jack! 


Saudi -arabie -voetbalshirt -2017-2018
Saudi -arabie -shirt -2017-2018-2
Saudi -arabie -tenue -2017-2018

Technische informatie Saudi Arabië authentic voetbalshirt

De voetbalbond en Nike hebben dit jaar een authentic versie gelanceerd. Dit is de zogenaamde VAPOR MATCH versie. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.