18 november 2020

Saoedi Arabie voetbalshirts 2021-2022

De voetbalbond van Saoudi Arabië en kledingsponsor Nike hebben vandaag de nieuwe Saudi Arabië voetbalshirts 2020-2022 officieel gelanceerd. In deze nieuwe tenues speelt het nationale elftal van Saoedi Arabië de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in Qatar. Nike is ook deze jaargang weer verantwoordelijk voor het design van de nieuwe tenues van ‘’The Green Falcons.’’ Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 2011. Het merk lanceerde zowel het nieuwe thuisshirt als uitshirt.

Saoedi Arabië thuisshirt 2021-2022

De nieuwe tenues van het Aziatische land staan geheel in het teken van de cultuur en symbolen van het land. Het nieuwe Saoedi Arabië thuisshirt 2020-2022 is overwegend wit en bevat een all-over print in het zilver. Deze print bevat verschillende palmbomen en veren van de valk, verwijzend naar de bijnaam van het nationale voetbalelftal en de valk in het logo van de voetbalbond. Verder is het voetbalshirt uitgerust met groene details. De ronde hals van het tenue is groen en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen. De swoosh van Nike prijkt in deze kleur op de rechterborst en de linkerborst bevat de badge van de voetbalbond van het land, de SAFF (Saudi Arabian Football Federation). De zijkanten van het tenue zijn uitgerust met een zigzag band in het groen. Het thuistenue wordt gecompleteerd door een groen voetbalbroekje met aan de zijkanten een brede groene taping. De kousen van het thuistenue zijn wit.

Saoedi Arabië uitshirt 2021-2022

Het Saoedi Arabië uitshirt 2020-2022 heeft hetzelfde template als het thuisshirt maar is dan volledig groen. De print van de palmbomen heeft een iets lichtere tint groen. Het uitshirt is verder uitgerust met een toelopende, brede v-hals en ook dit tenue bevat aan de onderzijde van de mouwen een groene band en een zigzagband aan de zijkanten. De swoosh van Nike op dit tenue is wit. Het uittenue van Saoedi Arabië wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een diagonale donkergroene taping. De kousen van het uittenue zijn groen. Zoals alle tenues van Nike zijn de Saoedi Arabië tenues ook uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, voor een optimale afvoer van vocht en ventilatie.

Bestel het nieuwe Saoedi Arabië tenue altijd in deze online winkel!

Saoedi Arabië thuisshirt 2020-2021

Saoedi Arabië uitshirt 2020-2021