FC Groningen heeft vanaf het seizoen 2015-2016 een nieuwe teamkledingsponsor. Robey Sportswear zal vanaf volgend seizoen het stokje overnemen van Masita en zal vanaf juli de komende vier jaar de voetbalshirts en overige teamkleding van het eerste, tweede en de jeugdelftallen van FC Groningen verzorgen. Eerder was het Nederlandse sportmerk al kledingsponsor van de club uit het noorden van 1982 tot 1985. Momenteel is Robey Sportswear al teamkledingsponsor van Willem II, Sparta, Roda JC en vanaf volgend seizoen komen daar FC Groningen en FC Emmen bij.

Robey zal dus vanaf volgend seizoen niet alleen de voetbalshirts en tenues verzorgen van FC Groningen, maar ook de trainingspakken, presentatiepakken, trainingsshirts en andere trainingsshirts. De nieuwe voetbalshirts van FC Groningen zijn gebaseerd op de voetbalshirts die supporters middels een Facebook actie hebben ontworpen in december 2014. Uiteraard zijn beide partijen verheugd met de samenwerking tussen Robey Sportswear en FC Groningen.  Commercieel directeur Robbert Klaver van FC Groningen zegt over de keuze voor de nieuwe kledingpartner van de club: “Wij zijn blij met Robey Sportswear als nieuwe kledingleverancier. Het kledingmerk heeft een historie in het Nederlands betaald voetbal én bij FC Groningen. Het merk staat erom bekend kwalitatief hoogwaardige kledingproducten te leveren en is bereid de door ons gewenste unieke wedstrijdshirts te produceren. Daarom zijn we zeer tevreden dat al onze elftallen de komende seizoenen in de tenues van Robey Sportswear zullen spelen. Wij zijn er van overtuigd dat we een succesvolle samenwerking tegemoet gaan.” Managing Director Arie Kegel van Robey Sportswear is enorm trots dat een grote club als FC Groningen in Robey-kleding gaat spelen. “Een club als FC Groningen past goed bij onze uitstraling als voetbal-cultmerk. De club heeft niet alleen een grote naam en status bij de achterban in de regio, maar behoort in Nederland ook tot de meest aansprekende clubs. Deze samenwerking is voor ons extra bijzonder omdat Robey FC Groningen eerder in de periode van het Oosterparkstadion ook al heeft gekleed. Dat was in de tijd met onder anderen Ronald en Erwin Koeman en dat blijft toch iets moois en speciaals.”

Wij zijn vooral benieuwd hoe de nieuwe voetbalshirts van FC Groningen eruit zullen gaan zien. Deze worden medio mei/juni 2015 officieel gelanceerd door Robey en FC Groningen. Dan hebben wij weer nieuws en kan je deze kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de andere voetbalshirts van Eredivisie clubs.

Koop het hier... en deel hieronder je mening!

Robey FC Groningen

Bron:

fcgroningen.nl