River Plate en adidas verlengen contract tot 2027

River Plate en kledingsponsor adidas hebben deze week het contract tussen beide partijen met vijf jaar verlengd. Dit betekent dat het Duitse sportmerk in ieder geval tot en met december 2027 de kledingsponsor blijft van de club uit Buenos Aires. Het Duitse sportmerk vervult deze functie al sinds begin 1982. Eerder waren er geruchten dat Puma op de loer lag om het contract van adidas over te nemen. Zo ver is het echter niet gekomen. Voor de komende seizoenen staat de deal tussen adidas en ''Los Millonarios'' dus vast.

River Plate reageert in een official statement op de website: "Sinds het begin van het contract met River Plate in 1982 heeft adidas meer dan 85 voetbalshirts ontworpen, waarvan de meeste nog steeds worden herinnerd door River Plate-fans, vooral door de grote prijzen die de club in deze periode gewonnen heeft, zowel op nationaal als internationaal niveau. Adidas is inmiddels onderdeel van onze identieteit, dankzij de teamwork en de prestaties die we met elkaar bereikt hebben.''

Er zijn geen details over het nieuwe contract tussen adidas en River Plate bekend gemaakt. Wel zou het naar verluid om het grootste sponsorbedrag ooit in de Argentijnse competitie gaan. Adidas sponsort de Argentijnse kampioen in zes voor een bedrag van bijna 60 miljoen dollar. Dit bedrag kan bovendien nog oplopen door de royalty's die voortkomen uit de verkoop van producten en bonussen voor eventuele prijzen die River Plate de komende zes jaar wint. Wanneer River Plate bijvoorbeeld de Copa Libertadores wint, krijgt de club van adidas ene bedrag van 1 miljoen dollar en wanneer het kampioen wordt een bedrag van 750.000 miiljoend dollar. Tot zover de inside information over het contract tussen beide partijen. Ben je op zoek naar een River Plate tenue? Check het altijd in deze shop of de adidas SHOP!