River Plate adidas 70 years voetbalshirt

Adidas bestaat dit jaar 70 jaar en dat viert de club onder andere met de release van een aantal special editions voetbalshirts van de clubs waarvan het kledingsponsor is. Vandaag bracht het Duitse sportmerk een speciaal voetbalshirt voor de Argentijnse club River Plate. Dit shirt wordt eenmalig gedragen in de wedstrijd tegen Rosario Central op 10 november.

Alle voetbalshirts uit de ‘’adidas 70 years’’’collectie zijn gebaseerd op het adidas Campeon 19 template. Dit is hetzelfde template als het Duitsland WK 2018 voetbalshirt. Kenmerkend aan dit template zijn de dunne, zigzagbanen over de borst. Dit template vindt haar oorsprong weer in de voetbalshirts die Die Mannschaft droeg tijdens het gewonnen WK van 1990. Het River Plate 70 Years adidas anniversary voetbalshirt is geheel zwart en bevat de zigzagbanen over de borst. Verder is het tenue uitgerust met zilveren accenten. Het adidas logo op de rechterborst is zilver en ook de drie strepen van adidas op de schouders zijn zilver. De linkerborst is uitgerust met het logo van de club en op het midden van het tenue prijkt sponsor Turkish Airlines. Adidas heeft ook een speciaal detail op de achterkant van het tenue verwerkt. In de nek bevinden zich drie zigzagstrepen in de clubkleuren van River Plate (rood/wit) met de tekst: ‘’70 years of stripes.’’ Adidas is namelijk op 18 Augustus 1949 opgericht door de gebroeders Dassler. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en ook de kousen hebben deze kleur. Check hieronder nog een aantal afbeeldingen van dit special edition voetbalshirt dat eenmalig gedragen wordt door spelers als Quintero, Pratto, Diaz, Santos Borré, Carrascal en andere spelers.

Dit voetbalshirt kun je alleen bestellen in de officiële clubshop van de Argentijnse club. Ben je op zoek naar andere River Plate tenues? Check het in deze winkel!