29 september 2016

River Plate 4e shirt 2016-2017 een ode aan Labruna

River Plate en Adidas hebben een nieuw 4e shirt voor 2016-2017 bekend gemaakt. Dit shirt zal in een aantal wedstrijden op vreemde bodem gedragen worden door de club uit Buenos Aires. Het nieuwe shirt van de club die haar thuiswedstrijden speelt in het El Monumental heeft een speciaal thema. Het shirt is namelijk een ode aan Angel Labruna. De in 1918 geboren spits scoorde in het verleden 317 doelpunten voor River Plate en won met de club 16 titels. In 1959 beëindigde de spits zijn carrière op 41 jarige leeftijd.

River Plate 4e shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe River Plate 4de shirt is geheel zwart en wordt gekenmerkt door de drie diagonale banen van de linker schouder naar de rechter onderkant van het voetbalshirt. Deze banen zijn geheel in stijl van de clubkleuren van de Argentijnse club waar Marcelo Gallardo momenteel trainer is. Twee van deze banen zijn wit en één baan is rood. In 1905 deed de diagonale baan haar intrede op het River Plate shirt. Na vier jaar verdween deze baan weer, om vanaf 1932 tot nu vast onderdeel te zijn van de trikots van River Plate. Op de rechter borst prijkt het logo van Adidas in het wit en op het midden van het voetbalshirt staat hoofdsponsor BBVA. Verder is het nieuwe shirt van River Plate uitgerust met een v-hals en lopen er witte Adidas strepen over de schouders en mouwen. Op de linker borst staat het logo van de in 1901 opgerichte club en de onderkant van het shirt bevat een rode baan. Het nieuwe 4de tenue van River Plate wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten witte strepen van Adidas. De kousen van het tenue bevatten ook deze kleurencombinatie.

Check hieronder de foto's van de nieuwe tenues van River Plate. In deze shirts en tenues spelen vanaf nu sterren als Mina, Larrondo, Alario, Mora, Lollo en andere sterspelers. De nieuwe River Plate tenues zijn uitgerust met de Adidas Climacool technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Adidas is overigens al sinds 1982 kledingsponsor van de Argentijnse club.

River Plate voetbalshirt kopen

Het nieuwe River Plate 4e shirt voor 2016-2017 kan je vanaf medio oktober/november kopen in de onderstaande shop. De prijs van het nieuwe shirt van de club is ongeveer € 84,95 voor volwassenen. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking! Check in deze shop ook andere shirts van Zuid Amerikaanse clubs. Directe levering gegarandeerd.

Koop het nieuwe River Plate shirt in deze SHOP

of check hier de limited edition River Plate retro voetbalshirts

River -plate -4-e -shirt -2016-2017