16 februari 2018

River Plate 3e shirt 2018-2019

De Argentijnse voetbalclub River Plate heeft in samenwerking met kledingsponsor adidas het 3e shirt gepresenteerd voor het seizoen 2018-2019. River Plate staat in Argentinië bekend als één van de grote 5 en wil deze naam ook komend seizoen weer waar maken. River Plate speelt haar thuiswedstrijden in het El Monumental. Dit stadion biedt plaats aan 65.000 bloedfanatieke fans. Zeker in de thuiswedstrijden tegen Boca Juniors, de grote rivaal van River Plate, spat het fanatisme er bij de supporters van af. Deze wedstrijd wordt ook niet voor niets ‘El Superclassico’ genoemd. De thuishaven van de club uit Buenos Aires wordt ook gebruikt voor de thuiswedstrijden van ‘La Albiceleste’ of te wel het Argentijns nationaal elftal. Nieuwsgierig naar de details van het nieuwe shirt van River Plate? Check het hieronder!

River Plate 3e shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe shirt van River Plate wordt gekenmerkt door drie kleuren. Dit zijn de bekende kleuren van de club zwart, rood en wit. Zowel witte als rode verticale banen versieren het shirt van River Plate. Deze banen worden gescheiden door zwarte verticale strepen. Bij het nieuwe shirt wordt ook gebruik gemaakt van een klassieke V-hals met zwarte rand. De bekende adidas strepen staan op de schouders van het shirt. De mouwen van het shirt hebben een witte kleur met een grote bies aan de onderkant van de mouw, die zwart van kleur is. De linkerkant van de borst bevat het logo van adidas. Dit logo is wit van kleur. Aan de andere kant van de borst is het logo van River Plate te zien. De kleuren van het shirt zijn gebaseerd op de kleuren uit het logo van de club. Hiermee heeft het Duitse sportmerk geluisterd naar de fans van ‘Los Millonarios.’ Die al jaren riepen om een ontwerp waar alle kleuren van de club in terug kwamen. Aan de achterkant van het shirt staat helemaal bovenin de tekst El Más Grande. Dit betekent ‘’de grootste.’’ River Plate is ook de grootste club uit de Argentine Primera División. De club uit Buenos Aires heeft al 36 landstitels gewonnen en is hiermee de recordhouder. Op het shirt van River Plate zijn ook 2 sponsoren te vinden. Op de mouw staat het logo van mobiele telefoonfabrikant Huawei. Zowel op de voorkant als de achterkant van het shirt staat BBVA, dit is de hoofdsponsor van de Argentijnse voetbalclub. Net zoals bij alle andere shirts van kledingsponsor adidas, is ook dit shirt uitgerust met de adidas Climalite Technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat Scocco, Pinola, Larrondo en al hun teamgenoten optimaal kunnen presteren tijdens de wedstrijden. Het tenue van River Plate wordt gecompleteerd door een witte broek en zwarte kousen.

River Plate shirt kopen

Het nieuwe River Plate shirt kan je vooralsnog alleen in de shop van de Argentijnse club bestellen. Dit shirt heeft een prijs van € 89,95. Wil je een goedkoper fan t-shirt van River Plate scoren? Check de onderstaande winkels! Directe levering gegarandeerd.

Scoor je River Plate merchandise in deze winkel!

Of in deze shop