12 februari 2020

Real Betis Kappa Kombat XX voetbalshirt 2020

In navolging van AS Monaco hebben Kappa en Real Betis ook een speciaal Komat XX voetbalshirt gelanceerd. Het Kombat XX voetbalshirt is een ode aan de twintigste verjaardag van het iconische Kombat voetbalshirt van Kappa. Het Italiaanse sportmerk lanceerde in 2000 voor het eerst het Combat voetbalshirt voor het Italiaanse elftal. Dit betreffen de bekende, strakke tenues van het merk met de iets langere mouwen. Nog steeds is de Kombat fit exemplarisch voor de voetbalshirts van het Italiaanse sportmerk. Real Betis Sevilla droeg het tenue voor het eerst in de met 3-2 verloren wedstrijd tegen Barcelona afgelopen weekend.

In 2000 viel het Kombat voetbalshirt direct in de smaak bij de liefhebbers van voetbalshirts. Dit kan overigens niet los gezien worden van het feit dat La Squara Azzurra direct presteerde in deze tenues. Onder leiding van bondscoach Dino Zoff behaalde Italië namelijk de finale van het EK van 2020 in deze voetbalshirts. In de verlenging werd de finale beslist door een doelpunt van Trezeguet, waardoor Frankrijk aan de haal ging met het Europees kampioenschap.

Het silhouet van het Italië Euro 2000 voetbalshirt is nu vertaald naar een zogenaamde Kombat XX voetbalshirt van Betis. Qua design ziet het vrij simpel, maar strak uit. Het tenue is geheel groen en wordt gekenmerkt door de iets hogere ronde hals. Evenals de Italië tenues van 2000 bevatten de voetbalshirts iets langere korte mouwen. Het Kappa logo staat in het groen op de rechterborst en het Omini logo van het merk uit Turijn staat in het wit/zwart op de mouwen. De linkermouw is uitgerust met het clublogo van Real Betis Balompie. Kappa verzorgt sinds de zomer van 2018 de tenues van Real Betis en was in de periode 1999-2003 kledingsponsor van het nationale elftal van Italië. Naast deze collectie hebben Kappa en Real Betis ook nog een aantal retro producten gelanceerd, zoals een retro voetbalshirt en een trainingsjack! Check hieronder nog meer afbeeldingen van de producten uit de Kappa X Real Betis Kombat XX collectie!

De nieuwe Real Betis Sevilla X Kappa retro collectie kan je helaas alleen bestellen in de fanshop van de Spaanse club. Ben je op zoek naar andere producten van Real Betis Sevilla? Bestel het dan exclusief in deze winkel of deze SHOP! Directe levering!