Real Betis Sustainable voetbalshirt 2022

Kappa en Real Betis Sevilla hebben met het motto #ForeverGreen weer een nieuw voetbalshirt gelanceerd! Met dit voetbalshirt willen de Spaanse voetbalclub en het Italiaanse sportmerk aandacht besteden aan het milieu en de impact daarvan. Om dat kracht bij te zetten heeft men een boom geplant op de middencirkel van het Estadio Benito Villamarín, de thuishaven van Betis Sevilla. Tenminste niet echt natuurlijk, het is een onderdeel van de marketingbeelden rondom de lancering van het special edition Kappa Real Betis ''Sustainable'' voetbalshirt. Het tenue wordt door Real Betis exclusief gedragen in de wedstrijd tegen Athletic Bilbao.

Het nieuwe Real Betis ''Sustainable'' voetbalshirt is op een duurzame manier geproduceerd. Bij de productie van de tenues is er minimaal gebruik gemaakt van energie en water, waarbij ecologische katoenteelt prevaleert boven het proces van giftige chemicaliën. Ten slotte is er gebruik gemaakt van lokaal vervaardigde stoffen om transportemissie te verminderen. Voor iedere kilo garen zijn er 60 gerecyclede flessen gebruikt. Tot zover het productieproces, ook in het design van het nieuwe Real Betis '''Sustainable'' voetbalshirt heeft men gebruik gemaakt van natuurlijke tinten. Het voetbalshirt wordt gekenmerkt door de verticale banen in twee tinten groen, geïnspireerd door de traditionele voetbalshirts van de club. Het tenue is verder afgewerkt met witte details. De ronde hals, de band aan de zijkanten van de mouwen en alle logo's op het tenue zijn namelijk wit. Op de rechterborst en de mouwen prijkt het logo van Kappa en de linkerborst is uitgerust met de naam van de club. Hoofdsponsor Fi Network versiert het midden van het tenue en subsponsor Reale Seguros staat op de linkermouw. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit/groen voetbalbroekje en de kousen hebben ook deze kleurencombinatie.

Het Real Betis Sustainable voetbalshirt werd overigens gepresenteerd door Hector Bellerin, die bekend staat als een groot voorvechter van duurzaamheid, Juanmi en William Carvalho. Check hieronder nog meer marketingafbeeldingen van het nieuwe tenue. Dit voetbalshirt kun je alleen bestellen in de officiële clubshop van de Spaanse voetbalclub. Ben je op zoek naar andere Real Betis voetbalshirts? Check het in deze fanshop! 

Real Betis Sustainable voetbalshirt 2022

Real Betis Sustainable voetbalshirt 2022