Real Betis X Copa del Rey 2022

Wat een iconisch weekend is het geweest voor Real Betis. De ploeg van sterspeler en veteraan Joaquin heeft de Copa del Rey, de Spaanse beker gewonnen. Voor het eerst sinds 2005 won de Spaanse club, ook toen met Joaquin in de selectie, een prijs op nationaal niveau. In de finale werd Valencia, de oude ploeg van Joaquin verslagen. Na 90 minuten en na de verlenging stond het nog gelijk maar de club uit Sevilla nam de penalty’s net wat beter. Benieuwd naar het speciale shirt dat het team droeg in de finale, of de retroshirts die gedragen werden tijdens de prijsuitreiking? Check de shirts hieronder!

Real Betis wedstrijdshirt X Copa del Rey

Het wedstrijdshirt van Real Betis voor de Copa finale wordt gekenmerkt door de traditionele clubkleuren. Groene en witte banen versieren het shirt. Op de meeste linkerbaan van het shirt staan de namen van de spelers uit de selectie van dit seizoen. Gouden details maken het shirt helemaal af. Deze komen terug in het logo van Kappa op de rechterborst en op de schouders van het shirt. Ook de sponsoruitingen op de linkermouw en op de borst zijn goud van kleur. Het schitterende clubwapen van Real Betis staat op de Linker borst Het nieuwe shirt is geïnspireerd door de tenues van de Spaanse club uit de jaren 90. Ook de naam van de stad komt terug op het shirt. Aan de achterkant van de kraag staat Sevilla in gouden letters geschreven, terwijl in de binnenkant van de kraag in sierlijke letters ‘’Real Betis geschreven staat.’’ Na de overwinning van Real Betis trokken verschillende spelers retroshirts van de club aan om het ware volksfeest te vieren. Fashion-icoon Hector Bellerin droeg het thuisshirt van 1995, dit is het eerste shirt waar Kappa verantwoordelijk voor was. Het uitshirt van Real Betis uit 1995 werd gedragen door Ruibal Garcia, dit shirt wordt vaak gezien als het mooiste shirt ooit van  Real Betis en ook spits Borja Iglesias wilde een retroshirt van Betis aan tijdens de huldiging en droeg het tenue van 1999. Uiteindelijke was het een mooi eerbetoon van de drie spelers aan de huidige kledingsponsor Kappa. Het Italiaanse merk neemt  na dit seizoen namelijk afscheid van Kappa. Het Deense Hummel neemt de verantwoordelijkheden over.

Real Betis voetbalshirts Bestellen

De voetbalshirts van Real Betis zijn vanaf nu te bestellen in de onderstaande webshops. De prijs van de Kappa voetbalshirts zijn € 89,95 voor volwassenen. Ook de authentic versie van het tenue is beschikbaar en heeft een prijs van 139,95. Directe levering gegarandeerd!