19 november 2012

Qatar Airways nieuwe shirtsponsor Barcelona

Hieronder zie je een vooruitzicht op het nieuwe shirtlogo van Barcelona voor het seizoen 2013-2014. Nu staat er nog Qatar Foundation op het shirt maar met ingang van het nieuwe seizoen zal dit vervangen worden door Qatar Airways. Dat heeft de Catalaanse voetbalclub vrijdag bekendgemaakt. De reden dat er in het vanaf volgend seizoen Qatar Airways op de shirts komt te staan en niet Qatar Foundation heeft te maken met de deal die het bestuur van Barcelona in 2010 sloot met Qatar Sports Investments.

Deze organisatie wilde tegen betaling van dertig miljoen euro per jaar het golfstaatje aanprijzen als organisator van het WK van 2022. Daarmee volgt Qatar Airways concurrenten Emirates en Etihad Airways, die al zeer actief zijn op het gebied van sponsoring van voetbalclubs.

Voordat Qatar Foundation shirtsponsor werd, stond er UNICEF op het shirt. Hiervoor betaalde Barcelona zelf 1,5 miljoen euro aan het goede doel. De voetbalshirts van Barcelona met Unicef en Qatar Foundation kan je kopen in de online voetbalshop van Subside Sports en vanaf volgend seizoen kan je ook de nieuwe Barcelona voetbalshirts kopen bij Subside Sports! Hoe deze eruit gaan zien, daarover houden we jullie op de hoogte!

Koop het hier!Qatar Airways Barcelona