26 oktober 2011

Puma nieuwe sponsor Borussia Dortmund vanaf 2012

Het is nu officieel bekend! Borussia Dortmund verruilt Kappa voor het Duitse sportmerk Puma. Puma zal dus vanaf het seizoen 2012-2013 de teamkleding en voetbalshirts van Borussia Dortmund gaan verzorgen. Borussia Dortmund & Puma zouden een contract getekend hebben voor de duur van tenminste 8 jaar. Met deze deal zou bovendien een bedrag van tenminste 6 miljoen euro gemoeid zijn. Puma sponsort op dit moment VFB Stuttgart en Hoffenheim in Duitsland. Het contract van Borussia Dortmund & Kappa liep van 2009 tot het einde van dit seizoen (2012). Daarvoor was het nog Nike. Kappa sponsorde Borussia Dortmund jaarlijks voor een bedrag van 4 miljoen euro en heeft daarmee het succesjaar van Dortmund meegemaakt.

Borussia Dortmund & Puma

 

Vorig jaar werd Borussia Dortmund namelijk kampioen in de Bundesliga en werden er wereldwijd meer dan 130.000 voetbalshirts van Borusia Dortmund verkocht, een record in de geschiedenis van de club uit Dortmund. Qua sponsorinkomsten is Dortmund ook al bezig records te verbreken. Haalde de club tijdens het seizoen nog 38,9 miljoen euro binnen via sponsoren, dit seizoen wordt dat bedrag verhoogd naar de 50 miljoen. Dit zal de komende jaren alleen maar gaan groeien, omdat Dortmund lucratieve contracten heeft getekent met (sub)sponsoren Evonik, Signal Iduna, Hankook & Q.Cells. Anyway, wij moeten toch toegeven dat wij Kappa gaan missen bij Borussia Dortmund.

 

Voor bijna elke gelegenheid bracht Kappa namelijk een nieuw Borussia Dortmund shirt uit. Geniet dus hieronder nog even van de Borussia Dortmund shirts 2011/2012. Deze kan je overigens kopen in de online voetbalshop van Subside Sports.

 

Borussia Dortmund voetbalshirt

 

Borussia Dortmund voetbalshirt

 

Borussia Dortmund voetbalshirt

 

Borussia Dortmund voetbalshirt

 

Borussia Dortmund voetbalshirt