Kledingsponsoren Bundesliga 2018-2019

De Argentijnse website planetafobal.com heeft een mooie infographic gemaakt over de kledingsponsoren in de Bundesliga. Waar je waarschijnlijk verwacht dat een Duits merk als adidas, Puma of JAKO marktleider is in de Bundesliga, is niets minder waar! Adidas heeft dit jaar slechts één club, waarvan het kledingsponsor is in de Duitse competitie. Dat is dan weer wel Bayern München. Dit is geheel in lijn met de nieuwe strategie van het Duitse sportmerk uit Herzogenaurach, waarbij de focus meer ligt op topclubs en top landen. Puma verzorgt de tenues en kleding van drie clubs in de Bundesliga en Umbro heeft ook drie clubs onder haar hoede. Grote marktleider in de Bundesliga is opvallend genoeg Nike! Wil je meer weten over alle kledingsponsoren in de Bundesliga? Check hieronder de infographic met een korte uitleg!

Vorig seizoen was adidas overigens nog kledingsponsor van drie clubs in de Bundesliga. Hamburger SV degradeerde naar de 2. Bundesliga en Schalke 04 en het sportmerk namen afscheid van elkaar. Schalke 05 stapte over naar Umbro, dat in de Duitse competitie ook kledingsponsor is van FC Nürnberg en Werder Bremen. Dit brengt het totaal van Umbro op drie teams. Waar Werder vorig seizoen nog Nike als kledingsponsor had, is dat vanaf dit seizoen dus het Engelse sportmerk. FC Nürnberg speelde vorig seizoen nog in de 2. Bundesliga, waardoor Umbro breed vertegenwoordigd wordt op het hoogste niveau van Duitsland. Hetzelfde geldt voor PUMA. Het merk heeft al sinds 2012-2013 een partnership met Borussia Dortmund en vanaf dit seizoen heeft het Duitse sportmerk ook een samenwerking met Borussia Mönchengladbach. Eerder was Kappa nog kledingsponsor van de Duitse club. Momenteel verzorgt Kappa geen één Bundesliga shirt meer. VFB Stuttgart en Puma hebben sinds 2002 al een partnership. Hier komt na het seizoen 2018-2019 een eind aan. In mei tekende de Duitse club een contract met JAKO voor vier seizoenen. Momenteel is JAKO nog kledingsponsor van Bayer Leverkusen en Hannover 96. Na 2018-2019 stapt Hannover echter over naar Macron, dat momenteel nog niet vertegenwoordigd is in de Bundesliga.

Nike is dus marktleider in de Duitse competitie. Het merk sponsort maar liefst vijf clubs: Eintracht Frankfurt, VFL Wolfsburg, Hertha BSC, Augsburg en RB Leipzig. Verder zijn ook merken als Lotte (Hoffenheim en Mainz 05), Hummel (SC Freiburg) en Uhlsport (Fortuna Dusseldorf) vertegenwoordigd op het hoogste niveau van Duitsland. Dit betekent dat er maar liefst acht sportmerken de scepter zwaaien in de Bundesliga. Check hieronder nog een infographic met de kledingsponsoren van alle clubs in de hoogste Duitse profcompetitie.

Wil je een Bundesliga voetbalshirt bestellen? Check het in deze SHOP! Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!