1 april 2019

Puma nieuwe kledingsponsor van Valencia vanaf 2019-2020

Nieuws vanuit Valencia! Eerdere geruchten zijn bevestigd. Puma wordt namelijk vanaf het seizoen 2019-2020 de nieuwe kledingsponsor van Valencia. Dit betekent dat er na vijf jaar een einde komt aan het huwelijk tussen adidas en Valencia CF. Naar verluid tekenden de club en het Duitse sportmerk een contract voor de duur van vijf seizoenen, waardoor Puma in ieder geval tot en met het seizoen 2023-2024 verantwoordelijk is voor de productie en het design van de voetbalshirts van de Spanjaarden. Puma is overigens geen onbekende van ‘’Los Che.’’ Ook in de periode 1990-1993 verzorgde het sportmerk de tenues en trainingsclub van de club. Dit was bovendien de periode waarin Guus Hiddink de trainer van de Spanjaarden was. Met de deal zou een bedrag van € 4 miljoen per jaar gemoeid zijn.

Puma en Valencia hebben een speciale strategie voor de komende vijf seizoenen ontwikkeld. Daarbij staat het concept ''The Valentia'' centraal. Valentia is de Romeinse naam van de stad en betekent ''moedig. '' Uiteraard zijn beide partijen verheugd met het samenwerkingsverband. Anil Murthy, president van de club, reageert: ''We zijn erg blij met dit samenwerkingsverband tussen twee partijen die dezelfde waarden delen: moed, vernieuwing en ambitie. Deze waarden hebben in het verleden gezorgd voor successen en maken ons krachtiger. Ons DNA bestaat uit traditie en vernieuwing, een visie voor de toekomst en het ''Sentiment Etern'' zorgen ervoor dat we nooit opgeven en altijd het hoogste nastreven, moedig en vastberaden. Met Puma gaan we nog meer fans over de hele wereld bereiken.'' De fans van Valencia zullen de deal tussen Puma en Valencia dan ook met open armen ontvangen. Met name buiten Spanje is het momenteel erg lastig om een voetbalshirt van de ‘’Valencianistes’’ te bemachtigen. 

Bij Puma is men uiteraard ook blij met de deal: Javier Ortega, General Manager van Puma Zuid Europa reageert: ''We zijn erg trots op deze deal met Valencia, een club met tradities en een grote fanbase. We zijn bezig met plannen voor de toekomst en we denken dat het voor ons een grote kans is om deel uit te maken van een succesvol samenwerkingsverband.'' Dit jaar bestaat de club overigens ook 100 jaar. We verwachten dan ook dat Puma en Valencia een speciaal voetbalshirt ter ere van het 100 jarig bestaan lanceren. Dit is niet de enige deal van Puma voor komend seizoen. Het Duitse sportmerk sloot eerder al een deal met de City Group, waardoor het vanaf 2019-2020 ook kledingsponsor wordt van Manchester City, Melbourne City, Girona FC, Club Atletico Torque en Sichuan Jiuniu FC. Puma verzorgt in Europa ook de tenues van AC Milan, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach en Olympique Marseille. Het sportmerk is ook kledingsponsor van de nationale elftallen van Italië, Uruguay, Servië, Ghana, Ivoorkust en Senegal. 

Ben je op zoek naar een goedkoop fan shirt of hoody om Valencia mee aan te moedigen? Bestel het exclusief in deze webshop! 

 Kledingsponsoren Valencia CF

Periode Merk
1980-1982 adidas
1982-1985 Ressy
1985-1990 Rasan
1990-1993 Puma
1993-2000 Luanvi
2000-2009 Nike
2009-2011 Kappa
2011-2014 JOMA
2014-2019 adidas
2019-  Puma