PUMA kledingsponsor PSV vanaf 2020-2021

Puma wordt vanaf het seizoen 2020-2021 de nieuwe kledingsponsor van PSV. Dit maakten de Eindhovenaren tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend. Het Duitse sportmerk en de club uit de lichtstad tekenden een contract voor vijf seizoenen, wat betekent dat Puma in ieder geval tot en met het seizoen 2024-2025 verantwoordelijk is voor de productie en het design van de tenues en trainingskleding van het eerste elftal, Jong PSV, de jeugdopleiding, PSV Vrouwen en PSV Esports. Dit betekent ook dat de Eindhovense club aan het eind van dit seizoen afscheid neemt van Umbro. Het Engelse sportmerk verzorgde sinds het seizoen 2015-2016 de tenues van de Eindhovenaren en volgde destijds Nike op als kledingsponsor. 

 

PUMA, dat in Nederland ook kledingsponsor is van FC Groningen, was nooit eerder kledingsponsor van PSV. De Eindhovenaren hebben in de roemrijke geschiedenis van de club slechts vier andere kledingsponsoren gehad: Le Coq Sportif (1970-1974), adidas (1974-1995), Nike (1995-2015) & Umbro (2015-2020). Puma verzorgt ook de tenues en trainingskleding van andere Europese clubs, zoals Manchester City, Borussia Dortmund, AC Milan, Borussia Monchengladbach, Newcastle United & Valencia. Daarnaast is het merk kledingsponsor van landen als Italie, Zwitserland, Servië, Tsjechië, Oostenrijk, Marokko, Egypte, Ivoorkust, Ghana & Uruguay. 

Uiteraard zijn beide partijen blij met de deal. Commercieel directeur van PSV, Frans Janssen, reageert: “Het fundament van dit partnerschap is de gezamenlijke ambitie om iedere dag weer beter te worden. De club is trots dat een merk met een wereldwijde uitstraling kiest voor PSV en kijkt ernaar uit onderdeel uit te gaan maken van de PUMA-familie. PUMA biedt ons de kans om uniek en authentiek te blijven, terwijl we tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de kennis en kwaliteit van één van ’s werelds grootste sportmerken.”

Ook Johan Adamsson, Directeur Sports Marketing & Sports Licensing bij PUMA is trots op het binnen halen van PSV:“Wij kijken met veel enthousiasme uit naar het partnerschap met PSV en zijn blij de club te verwelkomen bij onze familie. PSV kent een geweldige reputatie, is wereldwijd bekend en behoort tot de succesvolste Nederlandse clubs die er zijn, zowel nationaal als internationaal. Evenals PUMA streeft de club constant naar topsportprestaties en daarin hopen wij PSV de komende jaren te kunnen ondersteunen. Daarnaast is de club diepgeworteld in Eindhoven en omgeving. Een regio met wereldwijde invloed op het gebied van technologie en design.''

Metropoolregio Brainport Eindhoven (het samenwerkingsverband tussen ASML, Philips, High Tech Campus Eindhoven, VDL Groep en Jumbo Supermarkten) staat in het seizoen 2020-2021 nog wel op de tenues van PSV. Vorig jaar tekenden PSV en Metropoolregio Brainport Eindhoven een contract voor meerdere seizoenen. Het logo van subsponsor Energiedirect.nl staat volgend seizoen bovendien weer op de achterkant van de tenues. Het contract met de energieleverancier duurt namelijk nog tot de zomer van 2021.

Zodra we meer nieuws hebben over de PSV voetbalshirts voor 2020-2021, zullen we dit uiteraard brengen. Ben je op zoek naar het nieuwste tenue of de trainingskleding van PSV? Check het in deze SHOP of deze winkel!