PSV x Energiedirect.nl special edition voetbalshirt 2019

PSV draagt tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2019-2020 een speciaal voetbalshirt als bedankje aan hoofdsponsor Energiedirect.nl. PSV en de energieleverancier nemen na dit seizoen afscheid van elkaar. Energiedirect was sinds 2016 shirtsponsor van de Eindhovenaren en vanaf komend seizoen prijkt Metropoolregio Brainport Eindhoven op de tenues van de club van trainer Mark Van Bommel. Dit is een samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven: Philips, ASML, High Tech Campus Eindhvoven, VDL Groep en Jumbo Supermarkten. Volgend seizoen staat Energiedirect.nl nog wel op de rug van de tenues van PSV. In de thuiswedstrijd tegen Heracles op 15 mei 2019 draagt PSV het special edition Energidirect.nl tenue.

Het PSV X Energiedirect.nl voetbalshirt is overwegend rood en bevat aan de linker zijkant van het tenue een design van blokken. Deze blokken zijn geïnspireerd door de vlag van Brabant, maar zijn ook onderdeel van een standaard template van Umbro, het Umbro Stadium Teamwear template. Het tenue is verder uitgerust met een ronde, witte hals. Op de borst staan de logo's van Umbro en PSV. Boven het logo van de Eindhovenaren staan weer twee sterren, die verwijzen naar de 24 kampioenschappen van de club. Op het midden van het shirt staat Energiedirect.nl. Tijdens de periode dat de energieleverancier shirtsponsor was van de club werd PSV één keer kampioen (2018) en won het één keer de Johan Cruijff Schaal (2016). De linkermouw van het tenue bevat weer een speciale Philips badge. Umbro heeft slechts 1913 (het oprichtingsjaar van de Eindhovenaren) geproduceerd en deze waren vrijwel direct na de lancering uitverkocht. Momenteel kun je alleen nog een aantal kindermaten van het shirt bestellen. Ieder shirt bevat een uniek nummer, verwijzend naar het productienummer van het tenue.

PSV draagt dit voetbalshirt alleen in de wedstrijd tegen Heracles. We verwachten dat binnen een aantal weken ook het nieuwe thuisshirt of uitshirt voor 2019-2020 officieel gelanceerd wordt door de club en kledingsponsor Umbro. Beide partijen hebben nog een contract tot 2020. Het Engelse sportmerk en de Eindhovenaren zijn in gesprek het contract te verlengen.

Dit PSV shirt kun je nergens meer bestellen. Ben je op zoek naar andere PSV merchandising? Check het in deze SHOP of deze winkel!