5 april 2016

PSV Philips heritage voetbalshirt 2016

Ter ere van het afscheid van Philips als hoofd- en shirtsponsor van PSV, speelt PSV de laatste twee wedstrijden van het seizoen 2015-2016 in een speciaal voetbalshirt, dat het Philips heritage voetbalshirt genoemd wordt. PSV speelt in dit speciale heritage kit tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur op 1 mei en bovendien spelen de Eindhovenaren in dit voetbalshirt tijdens de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op 8 mei. Philips stond vanaf 1982 als shirtsponsor op de voetbalshirts van de kampioen van het seizoen 2014-2015. Vanaf komende zomer zal er een nieuwe sponsor op het midden van het shirt van PSV komen te staan. Welke sponsor dit is is nog niet bekend. Hieronder bespreken we het design van het speciale Philips heritage voetbalshirt.

PSV Philips afscheidstenue 2016

Het PSV Philips heritage of afscheidsshirt 2016 is gebaseerd op het voetbalshirt van de club in 1982. Destijds stond Philips voor het eerst op het shirt van PSV. Het shirt is evenals destijds geheel rood en bevat een klassieke polo kraag in het wit met twee knoopjes. Philips versiert het midden van het shirt en kledingsponsor Umbro, welke sinds het begin van 2015-2016 kledingsponsor is van PSV, staat met het logo op de rechter borst. De andere borst bevat een vintage PSV logo. Dit is het PSV logo dat de club had in de periode 1917 tot 1937. Dit is het logo dat de club had toen het opgericht werd door een aantal werknemers van Philips. Zo ontstond de Philips Sportvereniging. Verder wordt het heritage voetbalshirt van PSV gekenmerkt door de witte bies aan de onderkant van de mouwen. Een speciaal detail is nog te vinden aan de achterkant van het voetbalshirt, net onder de kraag. Hier staat namelijk de tekst: ''Proud of you''. Deze tekst is een ode en bedankje aan Philips, welke de afgelopen 34 jaar hoofdsponsor van de club is geweest en bovendien nog wel als subsponsor en naamgever van het stadion van de club verbonden zal blijven. De zijkanten van het voetbalshirt zijn ook nog eens uitgerust met een witte strip. Wit is ook de kleur van het bijbehorende voetbalbroekje, waarop de logo's van PSV en Umbro staan. De kousen zijn geheel rood. Naast deze tenues hebben Umbro en PSV een speciale heritage trainingslijn gelanceerd, welke de club de laatste maand van het seizoen 2015-2017 zal dragen. Vooralsnog is nog niet bekend welke onderneming de nieuwe hoofdsponsor van de club wordt. Vorig jaar namen PSV en Nike ook na meer dan twintig jaar afscheid van elkaar en werd er een speciaal PSV Nike Farewell voetbalshirt gelanceerd. Check hieronder de foto's van het nieuwe PSV Philips heritage shirt, welke gedragen wordt door sterren als de Jong, Guardado, Moreno, Hendrix, van Ginkel en nog meer sterren.

PSV heritage voetbalshirt kopen

Het PSV Philips heritage voetbalshirt is exclusief te koop in de officiële shop van PSV. De prijs van het voetbalshirt is slechts € 54,95 voor volwassenen en € 49,95 voor kinderen. Check daar ook de nieuwste heritage trainingslijn of andere merchandising! Directe levering en 50% korting op de bedrukking!

PSV-Philips -afscheidsshirt -2016

Psv -heritage -kit -2016

Logo -psv -voetbalshirt -philips
Achterkan -psv -heritage -philips -kit