Het PSV 3e shirt 2016-2017 is officieel gelanceerd door kledingsponsor Umbro en de Eindhovense club PSV. PSV zal het nieuwe 3e shirt dragen gedurende Champions League uitwedstrijden in het seizoen 2016-2017. Dankzij het kampioenschap in afgelopen seizoen heeft PSV zich opnieuw verzekerd van een plek in de groepsfase van dit prestigieuze toernooi. Vorig jaar was PSV nog succesvol in de Champions League en overleefde het de groepsfase. Het nieuwe PSV voetbalshirt haalt inspiratie uit het uitshirt van de jaren '70 en '80. In onder andere de seizoenen 1978-1979 & 1984-1985 had PSV een groen uitshirt. In totaal speelde PSV gedurende dit tijdperk 6 seizoenen in een groen uitshirt. Met de keuze van deze kleur wil PSV verwijzen naar de rijke historie.

Groen PSV 3e shirt 2016-2017

Daarnaast verwijst het PSV 3e shirt ook naar het heden. Dit wordt bewerkstelligt door het aanwezige Brabantse blokkenbaan op de linkerhelft van het voetbalshirt. De aanwezige blokken zijn donkergroen van kleur. Het overwegend groene Champions League voetbalshirt van PSV toont echter nog meer opvallende details. Zo is een de binnenkant van de v-hals een horizontale Brabantse vlag zichtbaar. Onder deze vlag zijn de geocoördinaten '51,4418 N 5,4674 E' te zien. Deze geven de locatie van de thuisbasis van PSV Eindhoven weer. De v-hals is overigens wit van kleur en kent een groene belijning aan de binnnekant. Ook komt aan de uiteinden van de mouwen een bies terug. De bies is voor de helft wit en voor de helft groen. Het PSV logo op de linkerborst bevat de traditionele kleuren en kent bovendien 2 kampioensttererren. Deze sterren verwijzen naar de 23 behaalde Nederlandse kampioenschappen. Op de rechterborst is het witte logo van Umbro gedrukt. Sinds dit seizoen is hoofdsponsor Philips niet meer te zien op het midden van de voetbalshirts van PSV. Zij bekleedden deze functie 34 jaar. Energie Direct heeft sinds het seizoen 2016-2017 de functie van hoofdsponsor en komt daarom ook op het midden van dit Champions League shirt terug. Het PSV 3e tenue 2016-2017 bevat verder een wit short en witte kousen. Zowel het short als de kousen bevat groene details. In dit nieuwe tenue zullen sterren als Pröpper, Guardado, Luuk de Jong, Siem de Jong, Willems en Ramselaar schitteren. Check hieronder foto's van het nieuwste voetbalshirt van de Einhovenaren.

PSV voetbalshirt 2016-2017 kopen

Het nieuwe PSV Champions shirt en tenue voor 2016-2017 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shops.  De prijs van het shirt voor kinderen is € 65,- en voor volwassenen € 80,-. Hier kan je het voetbalshirt van PSV ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of die van de spelers van de club. Hiervoor wordt de officiële PSV bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere PSV producten kopen? Check dan het overzicht met beschikbare producten hieronder of hiernaast. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwe PSV Champions League shirt in deze officiële STORE

of check de trainingskleding in deze shop!

PSV 3e Shirt 2016-2017

PSV 3e Shirt 2016-2017 2