Philips gaat aan het einde van volgend seizoen van het shirt bij PSV, als het huidige contract van de sponsor afloopt. Dat hebben beide partijen in goed overleg besloten. Sinds er in het Nederlandse betaalde voetbal shirtsponsoring bestaat, prijkt Philips op de borst van PSV. Het elektronicabedrijf stond ruim honderd jaar geleden ook aan de basis van de oprichting van de kersverse kampioen en heeft daarom altijd een belangrijke rol gespeeld, maar wil als shirtsponsor in 2016 plaatsmaken voor een andere partij. Philips en PSV zijn het erover eens dat het beter is voor het bedrijf en de club als ze de aard van de samenwerking herzien. Ondanks het historische besluit zal Philips een belangrijke sponsor blijven. Het betaalt jaarlijks tussen de vijf en de zeven miljoen euro aan de topclub uit Eindhoven.

In een reactie op de bekendmaking van deze opvallende bekendmaking van PSV en Philips, gaat algemeen directeur Gerbrands in op het hoe en waarom. Toon Gerbrands ''Wij snappen dat dit een behoorlijke impact heeft. De banden met Philips blijven onverminderd sterk en het uiteindelijke doel is dat PSV met een nieuwe sponsordeal de commerciële inkomsten van de club kan vergroten.''

Door het besluit van PSV en Philips gaan er direct verschillende geruchten rond. Omroep Brabant sprak met de Eindhovense marketeer Bob Van Oosterhout: "PSV gaat zeker op de internationale markt kijken. De Aziatische markt is heel interessant. Daar zitten genoeg bedrijven die willen investeren in een club." Volgens Van Oosterhout is ook de gokmarkt interessant. "Denk daarbij aan een partij als Unibet. Maar ook een bedrijf met .com achter de naam zou het zomaar kunnen worden." Verder geeft Van Oosterhout aan dat het niet uitgesloten is dat er een bedrijf uit Eindhoven vanaf 2016-2017 op de voetbalshirts van de kampioen komt te staan: "Dan denk ik aan een technologisch of innovatief bedrijf." Concrete namen kan Van Oosterhout niet noemen. Wel zegt hij dat het voor PSV helemaal niet slecht is dat Philips van het shirt gaat. "Het bedrijf blijft gewoon investeren in de club. Er komt gewoon ruimte voor een andere partij. Onder de streep wordt hier iedereen beter van."

Nadat PSV een aantal maanden geleden al bekendmaakte dat vanaf 2015-2016 Umbro teamkledingsponsor wordt van de club en de Eindhovenaren na 20 jaar afscheid hebben genomen van Nike, zal het voetbalshirt vanaf 2016-2017 weer een grote verandering ondergaan en een nieuwe shirtsponsor bevatten. Welke dit wordt, zal zeker in de komende maanden bekend worden gemaakt. PSV is bovendien nog op zoek naar een nieuwe rugsponsor. Aan het eind van dit seizoen loopt namelijk het contract met rugsponsor FREO af. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de sponsordeals van PSV en daarmee de nieuwe PSV voetbalshirts voor 2015-2016 en 2016-2017. De nieuwe voetbalshirts, trainingsshirts en andere PSV merchandising kan je vanaf juli 2015 kopen in de online voetbalshop van Subside Sports!

PSV Philips Voetbalshirts 2014-2015

Bron: vi.nl & omroepbrabant.nl