11 juli 2016

PEC Zwolle uitshirt 2016-2017

De nieuwe PEC Zwolle uitshirts voor 2016-2017 zijn inmiddels ook officieel gelanceerd. In deze shirts spelen de Zwollenaren de Eredivisie en KNVB Beker uitwedstrijden gedurende komend seizoen. Zwolle en kledingsponsor Robey hebben twee verschillende uitshirts gelanceerd. De club heeft ervoor gekozen twee verschillende uitshirts te lanceren, omdat de kleuren blauw (van het thuisshirt) en groen (van het eerste uitshirt) in sommige wedstrijden niet onderscheidend genoeg zijn. Om deze reden is er ook een alternatief uitshirt of 3e shirt gelanceerd. Hieronder bespreken we zowel het uittenue als het 3e tenue.

Groen PEC Zwolle uit shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe voetbalshirt van PEC Zwolle is overwegend groen en wordt gekenmerkt door het design van ruiten in twee tinten groen over de voorkant van het shirt. Verder is het shirt uitgerust met een klassieke polo kraag met knoopjes. Op de linker borst prijkt het logo van de Nederlandse kledingsponsor ROBEY. Het Rotterdamse sportmerk verzorgt sinds 2015-2016 de tenues en trainingskleding van de club. De achterkant van het shirt is geheel groen, evenals de mouwen. De mouwen worden aan de onderkant afgesloten door een witte bies. Op de linker borst prijkt het logo van de club. Boven dit logo staan drie kleinere logo's. Dit betreffen oude logo's van de club of de logo's van de clubs waaruit PEC Zwolle is ontstaan. Op het midden van het shirt staat hoofdsponsor Molecaten. Deze functie heeft de onderneming vanaf 2015-2016. Onlangs werd het contract tussen beide partijen verlengd, waardoor Molecaten in ieder geval komend seizoen shirtsponsor van de club blijft. Beide partijen hebben de optie het contract te verlengen met een extra seizoen. De achterkant van de kraag bevat een speciaal detail. Hierin is het oprichtinsjaar van de club verwerkt. Verder bevat het shirt van PEC nog een aantal logo's van subsponsoren. Consolid staat op de achterkant en Present en Oldenhof op de mouwen. Het nieuwe uittenue van Zwolle wordt gecompleteerd door een groen voetbalbroekje met aan de onderkant een witte strip. Bovendien staan de logo's van PEC Zwolle en Robey op de shorts. De kousen hebben hetzelfde design als het shirt en worden gekenmerkt door het design van ruiten. Bovendien staat op de kousen een klavertje vier, wat één van de symbolen van de stad is.

Oranje PEC Zwolle uit shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe PEC Zwolle 3e shirt voor 2016-2017 is overwegend oranje en bevat witte en blauwe accenten. Het shirt bevat een brede horizontale witte baan over de borst. Deze wordt geflankeerd door twee dunnere blauwe banen. Ook de polo kraag van dit shirt is blauw, evenals de bies aan de onderkant van de mouwen. De logo's van de club en de sponsoren staan op dezelfde plek als op het uitshirt. Het nieuwe 3e tenue wordt gecompleteerd door een oranje short met een blauwe strip aan de onderkant. De kousen kennen een zogenaamd hooped design, wat betekent dat de kousen blauwe en oranje banen bevatten. Check hieronder de foto's van de nieuwe uitshirts van PEC Zwolle, waarin spelers als Van Hintum, Bouy, Achahbar, van Polen, Nijland, Van de Pavert en nog meer sterren gedurende 2016-2017 schitteren. Check ook het nieuwe PEC Zwolle thuisshirt 2016-2017.

PEC Zwolle shirt kopen

Het nieuwe PEC Zwolle uitshirt voor 2016-2017 kan je vanaf eind deze maand kopen in de clubshop van de Zwollenaren. De prijs van het uitshirt en 3e shirt voor volwassenen zal ongeveer € 70,- zijn en voor kinderen € 60,-. In deze shops kan je het shirt van Zwolle ook laten voorzien van een eigen naam en nummer. Heb je vragen of opmerkingen over dit shirt? Stuur gerust een e-mail naar redactie@voetbalshirts.com!

 PEC-Zwolle -uit -shirt -2016-2017
PEC Zwolle 3e Shirt 2016-2017Bron: PEC Zwolle