31 juli 2017

Oranje Leeuwinnen voetbalshirts 2017

Het nieuwe shirt van de Oranje Leeuwinnen is al even bekend gemaakt. Vlak voor het EK vrouwenvoetbal 2017 heeft het shirt van het dameselftal een verandering ondergaan. Daarover hieronder meer. In dit nieuwe shirt spelen de Oranje Leeuwinnen tijdens het EK van 2017 in eigen land en de overige wedstrijden gedurende 2017 en een deel van 2018. Nike is ook kledingsponsor van het dameselftal. De KNVB en Nike hebben sinds 1996 een partnership, welke in ieder geval nog tot 2026 zal duren. Check hieronder de details van het nieuwe shirt van de oranje leeuwinnen.

Wil je direct het shirt van het dameselftal van Oranje kopen? Check het in DEZE SHOP of deze SHOP!

Voetbalshirt en tenue Nederlands dameselftal 2017-2018

Het shirt van het vrouwenelftal van Nederland heeft vrijwel hetzelfde design als het Nederlands Elftal thuisshirt voor 2016-2017, maar dan met enkele nuanceverschillen. Het shirt is geheel oranje en wordt gekenmerkt door de blauwe accenten. Zo bevat de achterkant van de diepe v-hals een blauwe lijn en komt deze blauw lijn ook weer terug aan de zijkanten van het shirt. Deze strip zet uit wanneer de speelsters in beweging zijn en zorgt ook voor ventilatie. In vergelijking met het shirt van de equipe van Dick Advocaat heeft dit voetbalshirt dus een diepere v-hals en een speciale fit voor dames. Op de rechter borst prijkt de swoosh van Nike in het blauw en de andere borst bevat het embleem van de KNVB. Dit is dit seizoen nog hetzelfde logo als op de shirts van de mannen staat. Vanaf 2018-2019 gaat dit echter veranderen.

Vanaf dan prijkt er in plaats van de Hollandse leeuw een leeuwin op de linker borst van de voetbalshirts van de Oranje Leeuwinnen. Het shirt met de leeuwin werd overigens al wel gedragen tijdens de openingswedstrijd van het EK voor vrouwen. Hierin speelden de leeuwinnen tegen Noorwegen. Het leeuwinnenlogo is ontwikkeld door de KNVB, Nike en Wieden& Kennedy Amsterdam met een speciale campagne: ''Wear What You Are.'' Hannah Smit van W&K Amsterdam zegt het volgende over het logo: ''Dit is niet zomaar een campagne of update v  een logo. Het is veel groter. Dit is een idee wat eeuwig is en bovendien een statement is, dat belangrijk is voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Het is een boodschap dat de speelsters iets van hun zelf geeft en er bovendien voor moet zorgen dat participatie van vrouwen in de sport nog beter wordt.''

Het tenue van de Oranje Leeuwinnen wordt gecompleteerd door een oranje voetbalbroekje met aan de zijkanten een blauwe strip. Op de broekjes staan ook de logo's van Nike en het nieuwe leeuwinnenlogo. De kousen zijn overwegend blauw. Zoals alle tenues van Nike zijn de tenues van de Oranje Leeuwinnen uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer voor een optimale prestatie. De nieuwe tenues worden gedragen door speelsters als Groenen,Miedema, Martens, Van den Berg, van den Sande en nog meer sterspeelsters.

Voetbalshirt oranje leeuwinnen kopen

Het shirt van de Oranje Leeuwinnen voor 2017 en 2018 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande winkels. De prijs van het shirt is € 84,95 voor volwassenen. Dit shirt is beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. Wil je andere producten van Nederland kopen? Check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd.

Koop het shirt van de Oranje leeuwinnen in DEZE WINKEL!

OF deze SHOP!

Of wil je de Leeuwinnen aanmoedigen in een goedkoper oranje shirt? Check dan deze winkel!