30 april 2017

Officiële Liverpool bedrukking 2017-2018

In maart maakten de Premier League en producent Sporting ID de nieuwe, officiële Premier League bedrukking voor 2017-2018 en de seizoenen erna bekend. Vanaf komend seizoen spelen alle Premier League clubs met nieuwe namen en nummers op de achterkant van het shirt. Met name het font/lettertype van de bedrukking is door beide partijen veranderd. Nu het nieuwe Liverpool thuisshirt voor 2017-2018 bekend is, zoomen we kort in op deze nieuwe Premier League bedrukking op het shirt van ''The Reds.'' Tijdens de FA Cup en Europese wedstrijden speelt Liverpool met een andere bedrukking op het shirt, welke we op een later tijdstip zullen bespreken. Dit betreft namelijk de officiële Liverpool printing.

De nieuwe Premier League bedrukking is wat statiger en zakelijker (maar wel moderner) dan voorheen en dit is dan ook direct te zien op het nieuwe thuisshirt van Liverpool. Deze bedrukking is overwegend wit en bevat een dunne zwarte omlijning. Dit geldt zowel voor de letters van de namen en nummers van de spelers, als voor de rugnummers op het nieuwe shirt van Liverpool. Aan de onderkant van de rugnummers is het officiële Premier League logo verwerkt. Sinds 2016-2017 heeft de Premier League een nieuw logo. Afgelopen seizoenen werden er dan ook nieuwe Premier League badges geïntroduceerd. Op beide mouwen dragen de Premier League teams deze badges tijdens de competitiewedstrijden. Dit zal ook nog de komende seizoenen het geval zijn. Het Premier League logo wordt natuurlijk gekenmerkt door een leeuw met kroon. Zowel de bedrukking op het nieuwe thuisshirt als keepersshirt is wit met een zwarte uitlijning.


Tijdens de Europese en FA Cup wedstrijden speelt Liverpool met een eigen bedrukking op de shirts en tenues. Dit zal dezelfde bedrukking zijn als afgelopen seizoenen. Deze bedrukking heeft een iets speelser karakter en wordt door de club de ''LFC curved print'' genoemd. Deze bedrukking is voornamelijk wit en bevat buigingen in het rugnummer.  Door de rugnummers lopen dunne rode lijnen en aan de onderkant van de nummers is de Liverbird verwerkt.

Liverpool shirt met eigen naam en nummer kopen

Wil je het nieuwste voetbalshirt van Liverpool met een eigen naam en nummer scoren? Dat kan zowel met de officiële Premier League bedrukking als de officiële Liverpool bedrukking in de onderstaande winkels. De extra prijs van het laten bedrukken van een eigen naam en nummer of van één van de spelers is € 15 tot € 20,-. Wil jij in hetzelfde shirt als Coutinho, Mané, Wijnaldum en Sturridge schitteren? Check dan de onderstaande shops of check het overzicht met beschikbare Liverpool producten hiernaast.

Koop het nieuwe shirt vanaf nu in deze online shop

of deze STORE