28 april 2017

Liverpool thuisshirt 2017-2018

Liverpool en New Balance hebben het nieuwe thuisshirt voor 2017-2018 bekend gemaakt. Vorige maand brachten we het nieuws al dat het nieuwe voetbalshirt van ''The Reds'' een ode is aan de 125ste verjaardag van de club. Liverpool bestond op 15 maart 2017 precies 125 jaar. En die geruchten blijken waar te zijn. Daarover straks meer. Bovendien is het shirt een ode aan de glorieperiode van The Reds. In het nieuwe shirt speelt Liverpool de Premier League, FA Cup, League Cup en Europese thuiswedstrijden op Anfield Road. Check hieronder alle details van het nieuwe thuisshirt van Liverpool.

Direct het nieuwe shirt van Liverpool kopen voor kinderen en volwassenen? Koop het in deze SHOP of deze STORE

Liverpool thuis shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Liverpool thuisshirt is gebaseerd is op de tenues uit de jaren '70, maar ook op die van het seizoen 1983-1984. De club werd tijdens de jaren '70 niet alleen vier keer kampioen (1973, 1976, 1977 en 1979), maar won ook twee keer de Europa Cup I. Zowel in 1977 als 1978 wist de club de prestigieuze prijs in de wacht te slepen. Sterren van destijds waren Souness, Dalglish, Hughes en Thompson. In 1983-1984 werd Liverpool kampioen, won het de League Cup en wist het de Europa Cup I te bemachtigen. Na strafschoppen werd AS Roma in het Stadio Olimpico verslagen. Sterren van toen waren Lawrenson, Dalglish, Rush en Souness. 

Het nieuwe Liverpool shirt heeft evenals destijds een donkerdere tint rood dan eerdere Liverpool shirts en wordt gekenmerkt door de witte v-hals met een dunne rode lijn. Dit design komt ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Verder is het nieuwe tenue uitgerust met dunne, verticale pinstripes. De linker borst is uitgerust met de iconische Liverbird. Rechts van het logo staat het jaar van de oprichting van de club (1892) en links van het logo staat het huidige jaartal (2017). Onder de Liverbird en de initialen van de club (LFC) staat een verwijzing naar de verjaardag van de club: ''125 YEARS.'' Het getal 125 komt ook weer terug aan de achterkant van de v-hals. De achterkant van het shirt bevat ook dit jaar weer de twee vlammen met het getal 96, verwijzend naar het Hillsborough drama 1989, waarbij 96 Liverpool fans overleden.  De rechter borst van het nieuwe thuisshirt bevat het logo van kledingsponsor New Balance. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2015 kledingsponsor van de club en zal dit zeker nog een aantal jaar blijven. Hoofdsponsor Standard Chartered zal ook komend seizoen weer op de shirts van Liverpool komen te staan. De bank is sinds 2010 shirtsponsor van de club en het contract loopt na komend seizoen af.

Het tenue van Liverpool wordt gecompleteerd door een geheel rood voetbalbroekje met daarop de logo's van de club en New Balance. De kousen van het nieuwe tenue hebben dezelfde kleurencombinatie als het shirt en zijn overwegend rood met aan de bovenkant een grote witte band met een dunnere witte lijn. Op de sokken staan ook weer de initialen van de club. Zoals alle tenues van het Amerikaanse sportmerk zijn de tenues van Liverpool uitgerust met het New Balance Dry Systeem, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer.  Vanaf nu schitteren sterren als Coutinho, Mané, Firmino, Wijnaldum, Sturridge, Lallana in het nieuwe tenue. Check hieronder waar je het shirt kan kopen en check ook het nieuwe Liverpool keepersshirt voor 2017-2018.  Of check het inmiddels gelanceerde Liverpool uitshirt van 2017-2018

Liverpool voetbalshirt 2017-2018 kopen

Het Liverpool shirt voor komend seizoen kan je vanaf nu voor kinderen en volwassenen kopen. De prijs van het shirt voor volwassenen zal ongeveer € 79,95 zijn en voor kinderen € 69,95. Uiteraard heb je daarbij de mogelijkheid het shirt te laten bedrukken met een eigen naam en nummer of één van de sterren van Liverpool. Hiervoor wordt de officiële Premier League bedrukking gebruikt, die alle Premier League clubs dragen tijdens de wedstrijden in de competitie. Wil je andere Liverpool producten kopen? Check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder! Directe levering!  

Koop het nieuwe shirt vanaf nu in de officiële Liverpool SHOP

of deze STORE