19 mei 2020

Nederlands Elftal windrunner 2020-2021

De nieuwe Nederlands Elftal Nike collectie bevat ook dit seizoen weer een Nederlands Elftal windrunner. Helaas zien we de spelers van Oranje vrijwel nooit in dit windjack. Desalniettemin neemt de windrunner een speciaal plekje in in het assortiment van Nike. Daar vertellen we uiteraard meer over. Het jack is onderdeel van de nieuwe Nederlands Elftal trainingscollectie, waarvan veel kleding gedragen wordt in de voorbereiding op de interlands in 2020, 2021 en een deel van 2022. Nike is sinds 1996 kledingsponsor van Oranje.

KNVB lanceert trendy Nederlands Elftal windrunner in het grijs/wit/oranje

De reden dat de windjacks een speciaal plekje bij Nike innemen, is omdat het Amerikaanse sportmerk het windjack eind jaren '70 als eerste kledingstuk toevoegde aan haar collectie. Daarvoor was Nike alleen gespecialiseerd in de productie van sportschoenen. In 1978 lanceerde Nike dus voor het eerst de windrunner en sindsdien heeft het merk ook weinig veranderd aan het basis design van de jacks. De windrunners worden namelijk al meer dan 40 jaar gekenmerkt door de v-baan of chevron over de borst. Deze chevron is ook onderdeel van de nieuwe Nederlands Elftal windrunner. De baan verdeelt de twee kleuren van het trainingsjack. De bovenkant van het jack is wit en vanaf de borst is het windjack van Oranje grijs. Natuurlijk mogen de oranje details dit jaar niet ontbreken. Zo bevat de Nederlands Elftal windrunner een oranje, doorlopende rits en ook de ritjes van de zakken zijn oranje. Hetzelfde geldt voor de binnenvoering van de capuchon van de windrunner. De winjacks bevatten namelijk ook een hoge capuchon met trekkoord, waardoor je zelf naar wens de fit van het jack aan kunt passen. De rechterborst van de Nederlands Elftal windrunner is uitgerust met een zwarte swoosh en de andere borst bevat een witte badge met daarin in het oranje de leeuw van het KNVB logo. De windjacks zijn natuurlijk ook functioneel om tijdens regenachtige en winderige dagen te dragen. Om deze reden heeft Nike de jacks uitgerust met het zogenaamde ripstop materiaal. Dit is een extra laagje, welke ervoor zorgt dat wind en regen afgestoten wordt. Daarnaast zijn de windrunners natuurlijk ook perfect om casual te dragen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Nederlands Elftal windrunner en check ook het deze week gelanceerde Nederlands Elftal tech fleece pak, wat ook weer een ideaal pak is om casual te dragen!

Nederlands Elftal windrunner bestellen

De nieuwe Nederlands Elftal windrunner 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen. Dit kan in de maten S, M, L, XL en XXL. De windrunners hebben een prijs van € 89,95. Check in de onderstaande winkels ook andere items van Oranje. Directe levering!

Bestel het Nederlands Elftal windrunner direct in deze winkel

of andere Oranje items in deze SHOP (inclusief goedkope t-shirts)

Nederlands Elftal windrunner 2020-2021

Nederlands Elftal windrunner