9 juni 2021

Nederlands Elftal voetbalshirts EK 2021

Na zeven jaar afwezigheid speelt het Nederlands Elftal eindelijk weer eens op een eindtoernooi! Over een paar dagen trapt het keurkorps van bondscoach Frank de Boer af tegen Oekraïne in de Johan Cruijff Arena. Dat doet Oranje opnieuw in de opvallende voetbalshirts die door Nike vorig jaar september gepresenteerd werden. In deze tenues speelde Oranje al in een aantal Nations League wedstrijden en de kwalificatiewedstrijden richting het WK van 2022 in Qatar. Komend weekend maken ook de nieuwe Nederlands Elftal voetbalshirts van Nike haar debuut tijdens een eindtoernooi en dus bespreken we het design van Nederlands Elftal EK 2021 voetbalshirts nog één keer!

Wil je het nieuwe Nederlands Elftal tenue bestellen? Doe het direct in de officiële NIKE SHOP 

Nederlands Elftal thuisshirt EK 2021

''Laat de leeuw niet in zijn hempie staan'' is door Nike en de KNVB vrij letterlijk genomen. Het Nederlands Elftal thuisshirt 2020-2021 heeft namelijk een all-over print van ruiten, welke samen de kop van een leeuw vormen. De ruiten op het tenue staan symbool voor de kunst die de Hollandse meesters hebben voortgebracht en de leeuw is natuurlijk geïnspireerd door de leeuw uit het KNVB logo. Ook de achterkant van het Nederlands Elftal EK 2021 thuisshirt bevat een print van ruiten. Wanneer je heel goed kijkt, is hier ook weer de kop van een leeuw in te ontdekken. Dit zijn echter niet de enige opvallende designelementen van het nieuwe Nederlands Elftal tenue. Zo zijn de zijkanten van het tenue uitgerust met een zwarte band in de vorm van een bliksemschicht. Hierdoor straalt het nieuwe Nederlands Elftal tenue nog meer snelheid uit. In de band zijn de letters van de KNVB verwerkt. Het logo van de voetbalbond prijkt traditiegetrouw op de linkerborst en ook dit jaar is de badge oranje met een zwarte leeuw. De swoosh van Nike op de andere borst is ook zwart, evenals de opvallende V-hals van het tenue. De V-hals van het tenue is breder dan we gewend zijn en de ook de achterkant van e hals heeft de vorm van een v. Een klein detail heeft Nike nog verwerkt aan de binnenkant. Hier bevindt zich een graphic van een kroon, welke een ode is aan het Nederlandse koningshuis. Ook de kroon bestaat weer uit de iconische ruiten. Het broekje van het Nederlands Elftal thuistenue is ook niet bepaald saai te noemen. Voor het eerst in de historie bevatten de broekjes van ''Oranje'' namelijk ook een all-over print. De zijkanten van het oranje broekje is uitgerust met een zwarte taping. De kousen van het Nederlands Elftal thuistenue zijn een combinatie van zwart en oranje. De bovenkant van de kousen zijn zwart en de onderkant oranje. Ter hoogte van het midden zijn de kousen uitgerust met een zwarte band.

Nederlands Elftal uitshirt EK 2021

Over het Nederlands Elftal EK 2021 uitshirt kunnen we met recht zeggen dat het een ''classy'' look heeft. De vraag is alleen hoe vaak Oranje in het tenue gaat spelen deze zomer. Oranje speelt de drie groepswedstrijden in de Johan Cruijff Arena en alleen de laatste poulewedstrijd tegen Noord-Macedonië is het Nederlands Elftal aangemerkt als uitspelend team. Aangezien Noord-Macedonië rode thuistenues draagt, kan het zo maar het geval zijn dat Nederland tijdens deze wedstrijd in het zwarte uitshirt speelt. Het uittenue is verder uitgerust met een polokraag met twee knoopjes en in de kraag zijn twee subtiele oranje lijnen verwerkt, als verwijzing naar de thuiskleuren. Ook dit tenue bevat aan de zijkanten een zigzag taping met daarin de letters van de KNVB. De swoosh op de rechterborst is oranje en de badge van de KNVB is oranje op een zwarte achtergrond. In de hals van het uittenue bevindt zich ook een kroontje. Bij het uittenue hoort een zwart broekje met een diagonale oranje taping met daarin ook de letters van de voetbalbond. Deze taping loopt als het ware door van het voetbalshirt naar het broekje, zodat het net lijkt op beide items één geheel vormen. De kousen van het uittenue zijn bijna hetzelfde als die van het thuistenue, maar dan zijn de kleuren omgekeerd. De bovenkant van de kousen zijn oranje en de onderkant zwart.

Move To ZERO!

De Nederlands Elftal tenues zijn door Nike ook uitgerust met de nieuwste technologieën. De versie die de spelers dragen wordt ook wel het Vapor Match voetbalshirt genoemd, omdat deze zijn uitgerust met de VaporKnit technologie. Deze tenues bevatten op strategische plekken zogenaamde meshzones, waardoor de tenues een nog beter ademend vermogen hebben. Bovendien drogen de tenues sneller, doordat vocht sneller naar de buitenkant van de tenues worden getransporteerd. De replica tenues zijn voorzien van de Dri Fit technologie. Deze techniek bewerkstelligt hetzelfde effect als de VaporKnit technologie. De Vapor Match voetbalshirts vallen iets strakker en zijn bovendien wat lichter. De tenues zijn ook onderdeel van de Nike Mo To Zero campagne. De tenues zijn namelijk gemaakt van polyester, afkomstig van gerecyclede waterflessen. Hiermee draagt Nike en ook het Nederlands Elftal een steentje bij aan het milieu.

Het is te hopen dat het Nederlands Elftal tijdens het EK weer een keer hoge ogen kan gooien. Aan de nieuwe voetbalshirts van Nike zal het in ieder geval niet liggen! ''En een leeuw op voetbalschoenen kan de hele wereld aan.'' We hebben er zin in!

Nederlands Elftal EK 2021 voetbalshirts bestellen

De nieuwe Nike Nederlands Elftal EK 2021 voetbalshirts kun je direct bestellen voor kinderen en volwassenen. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) heeft het Vapor Match voetbalshirt een prijs van € 139,95 en het replica voetbalshirt is € 89,95. Voor kinderen (maten 122, 128, 134, 146, 158 en 170 bestel je het tenue voor een prijs van € 69,95. De broekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In de officiële NIKE SHOP kun je het Nederlands Elftal tenue ook laten bedrukken met de officiële Nederlands Elftal bedrukking. Dit is dezelfde bedrukking als de spelers van Oranje op het tenue dragen. Je kunt er zowel voor kiezen om je eigen naam en nummer op het tenue te bedrukken als de printing van één van de spelers. Bestel snel om het tenue nog tijdens het EK te dragen!

Bestel de Nike Nederlands Elftal EK 2021 voetbalshirts direct in de NIKE SHOP 

Nederlands Elftal EK 2021 voetbalshirts

Nederlands Elftal trainingsjack EK 2021