Nederlands Elftal retro voetbalshirt 1983

Vandaag heeft het Nederlandse retro merk COPA Football in samenwerking met de KNVB een officiële retrocollectie van het Nederlands Elftal uitgebracht. Deze nieuwe collectie bevat weer een aantal vette retro voetbalshirts en jacks, die geïnspireerd zijn door de tenues en trainingskleding van de jaren '70 en '80. Onderdeel van deze collectie is ook het voetbalshirt van het jaar 1983. Het voetbalshirt van 1983 werd gedragen door een selectie welke vergelijkbaar is met het elftal zoals vandaag de dag, een talentvol team me potentie. Hoewel Oranje zich in 1984  niet wist te plaatsen voor het EK en ook niet voor het WK van 1986, werd in 1983 wel het fundament gelegd voor het het EK van 1988.  In het voetbalshirt van 1983 maakten enkele spelers hun debuut voor het Nederlands Elftal. Deze spelers later zouden uitgroeien tot wereldsterren. 

Nederlands Elftal retro voetbalshirt 1983

Geschiedenis Nederlands Elftal voetbalshirt 1983

Onder leiding van bondscoach Kees Rijvers wist het Nederlands Elftal zich in 1983 niet te kwalificeren voor het EK van 1984 in Frankrijk. Mede door een 12-1 overwinning van Spanje op Malta moest Nederland op doelsaldo het EK missen. Het elftal had jonge talenten en de supporters snakten naar nieuwe successen van de Oranje helden. De kwalificatie begon met een 1-1 gelijkspel in IJsland, daarna een 2-1 overwinning op Ierland en een 1-0 verlies in Spanje. Nederland moest en ging verjongen. Onder andere spelers als Marco van Basten en Rene van der Gijp maakten hun debuut in dit jaar. Piet Schrijvers, Willy van de Kerkhof en Bennie Wijnstekers waren de enige routiniers. In en tegen Ierland boekte Nederland een belangrijke 2-3 overwinning en werd er thuis met 2-1 van Spanje gewonnen. Een belangrijke overwinning en na de 5-0 tegen Malta kon het EK het Nederlands Elftal bijna niet ontgaan. Totdat de Spanjaarden Malta met 12-1 versloegen. Het Nederlands Elftal en Spanje eindigden met een gelijk aantal punten in de poule en ook met hetzelfde doelsaldo. Spanje had echter twee keer meer gescoord dan Nederland en plaatste zich dus voor het EK. De UEFA besloot daarna pas dat de beslissende wedstrijden in de kwalificatie gelijktijdig moesten plaatsvinden. Onder andere Gullit, Vanenburg, Van Basten, Wijnstekers en Koeman droegen dit oranje voetbalshirt in het jaar 1983.

Nederland retro shirt en trainingsjack 1983

Het Nederlands Elftal retro shirt van COPA heeft hetzelfde design als het tenue van 1983. Het tenue is geheel oranje en wordt gekenmerkt door de dunne, verticale pinstripes in het zwart. Het voetbalshirt van Nederland had in de jaren '80 een rechte hals met daaronder een zwart v-design. Dit design komt ook weer terug in het retro voetbalshirt van COPA. Verder bevat het voetbalshirt een gevouwen kraag en is de bies aan de onderkant een zwarte band. De linkerborst is voorzien van een zwarte leeuw met daaronder de tekst K.N.V.B. Dit was het logo dat de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond had in 1983. Adidas was overigens in de jaren '70 en '80 kledingsponsor van het Nederlands Elftal. Het logo van het Duitse sportmerk staat niet op de retro voetbalshirts van COPA. Hetzelfde geldt voor de drie strepen van adidas.

COPA heeft ook het trainingsjack van 1983 uitgebracht. Dit jack was in 1983 onderdeel van het Nederlands Elftal trainingspak. Dit trainingsjack is een combinatie van drie kleuren. Het trainingsjack bevat een hoge hals in het navy blauw en daaronder is het jack oranje. Het midden van het Oranje trainingsjack van de jaren '80 bevat een witte band en daaronder is het jack weer navy blauw. De cuffs van de mouwen zijn ook weer navy blauw en de linkerborst bevat het KNVB logo. Bovendien is het jack uitgerust met twee zakken aan de zijkanten. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe items uit de Nederlands Elftal retro collectie van 1983 of check de Oranje retro voetbalshirts van 1978. 

Nederlands Elftal retro voetbalshirt 1983 bestellen

Het Nederlands Elftal jack en voetbalshirt van 1983 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel. Beide items zijn beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Het voetbalshirt heeft een prijs van € 59,95 en het trainingsjack is € 79,95. Deze retro producten worden geleverd in een luxe cadeaubox van de KNVB en kunnen ook worden bedrukt met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde bedrukking gebruikt als Nederland had in de jaren '80. Check ook nog meer andere Nederlands Elftal retro producten in de onderstaande winkel! Directe levering gegarandeerd! 

Bestel je Nederlands Elftal retro shirt exclusief in deze SHOP!