Nashville SC uitshirt 2023-2024

Nashville SC en kledingsponsor adidas hebben deze week het nieuwe Nashville SC uitshirt 2023-2024 officieel gepresenteerd. In dit tenue speelt de club uit de Amerikaanse muziekstad de Major League Soccer en andere uitwedstrijden in 2023 en 2024. Dit voetbalshirt wordt dus gedurende twee seizoenen gedragen. Tijdens de thuiswedstrijden in 2023 dragen de ''Boys in Gold'' het Nashville SC thuisshirt 2022-2023. Ook dit jaar is adidas weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Nashville SC tenues. Deze functie heeft het Duitse sportmerk sinds de toetreding van de club in de Major League Soccer in 2020. Renasant Bank en Huyndai zijn ook sinds dat jaar de shirtsponsors van de club.

Nasvhille SC voetbalshirt 2023-2024 | Man In Black

Het Nashville SC uitshirt 2023-2024 heeft ook een thema gekregen. De titel van het voetbalshirt is namelijk ''Man in Black Kit''. Het tenue is geïnspireerd door de fanatieke supportersaanhang van de club: The Backline Supporters Collective. Op 29 februari 2020 speelde Nashville SC haar eerste Major League Soccer wedstrijd onder toeziend oog van maar liefst 59.069 toeschouwers. In de aanloop naar deze wedstrijd had The Backline een grote TIFO met een ''Man in Black'' naast het clublogo. ''Man in Black'' was niet alleen één van de bekendste songs van de countryzangers, maar ook de bijnaam van de in Nashville overleden zanger. Geïnspireerd door dat moment en in samenwerking met de erfgenamen van Johnny Cash hebben de club en adidas een tenue ontwikkeld dat het verhaal van het leven en de nalatenschap van Johnny Cash vertelt.

Het Nashville SC uitshirt is volledig zwart en bevat zowel grijze als zilveren accenten. Dit zijn de kleuren van alle logo's en details op het voetbalshirt. De adidas trademark strepen op de schouders zijn zilver en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen. Ook alle logo's op het tenue zijn zilver of grijs. De rechterborst is uitgerust met het nieuwe adidas performance logo. Dit logo heet het adidas 3BAR logo en bevat alleen nog maar de drie diagonale blokken. Dit logo gebruikt adidas vanaf dit seizoen op alle tenues. De andere borst is uitgerust met het clublogo. Dit betreft een monochroom logo. Het logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het tenue: zwart/zilver. Hoofdsponsor Renasant staat op het midden van het tenue, de rechtermouw is uitgerust met het logo van Hyundai en de linkermouw bevat het logo van AppleTV. Dit logo staat op alle Major League Soccer voetbalshirts vanaf dit seizoen. Het Nashville voetbalshrit 2023-2024 bevat dit jaar ook weer verschillende details. In de nek op de achterzijde van het tenue prijkt de handtekening van Johnny Cash. De onderkant van het tenue bevat ook een label met daarin een afbeelding van Johnny Cash. De linkermouw is uitgerust met de officiële Major League Soccer badge, welke dezelfde kleuren heeft als het voetbalshirt.

Zoals alle adidas tenues zijn de Nashville voetbalshirts uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof van de tenues verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Nashville CEO Ian Ayre is natuurlijk enthousiast over de nieuwe tenues: ''Vanaf de oprichting van onze club spreken we hier over wat onze club uniek maakt. Deze stad is doordrenkt van muziekgeschiedenis en iconen uit de industrie. Johnny Cash, de Man in Black zelf, is de grootste icoon. Sinds de grote TIFO actie van The Backline in 2020 is er een sterke band geweest met de familie van Johnny Cash. Ik denk niet dat er een groter eerbetoon aan hem is dan een team het veld te laten betreden in een zwart tenue, geïnspireerd door The Man in Black''.

Ook John Carter Cash reageert verheugd: ''Nashville betekende zoveel voor mijn vader, zowel als historische muziekgemeenschap als een gastvrij huis. Het zou hem trots gemaakt hebben dat Nashville SC nu een eerbetoon aan hem brengt met deze voetbalshirts in de Major League Soccer. Ik kijk ernaar uit dit seizoen de ''Man in Black'' naast de ''Boys In Gold'' te zien.

Nashville SC voetbalshirt bestellen

Het adidas Nashville SC uitshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95. In deze winkels vind je ook andere Major League Soccer voetbalshirts. Directe levering!

Bestel het nieuwe Nashville SC voetbalshirt in de officiële adidas SHOP

of deze winkel! 

Nashville SC uitshirt 2023-2024

Nashville SC uitshirt 2023-2024

Nashville SC uitshirt 2023-2024

Nashville SC uitshirt 2023-2024