Meyba kledingsponsor van FC Twente vanaf 2020-2021

FC Twente heeft vanaf het seizoen 2020-2021 een nieuwe kledingsponsor en wat voor één! Het van origine Spaanse sportmerk Meyba verzorgt vanaf komend seizoen de tenues en trainingskleding van de Tukkers. Beide partijen tekenden een contract voor de duur van vier seizoenen, waardoor Meyba in ieder geval tot de zomer van 2024 verantwoordelijk is voor alle officiële clubkleding van de club uit Enschede. Dit betekent ook dat FC Twente afscheid neemt van het in samenwerking met de Elite Group opgerichte merk Kick’s 21 (een verwijzing naar voormalig FC Twente voetballer Kick van der Vall).

FC Twente heeft met het binnen halen van Meyba een primeur. Het Spaanse sportmerk, dat met name in de jaren ’80 populair was in Spanje, is namelijk van geen een andere club kledingsponsor momenteel. Of Meyba in de toekomst ook deals met andere clubs gaat sluiten, is momenteel niet bekend. Zeker is wel dat Meyba Sportswear een iconisch sportmerk is. Het merk werd in de jaren ’40 opgericht door De Catalanen Joseph Mestre en Joacquim Ballbé. De naam van het merk is een mix tussen de namen van beide oprichters: ME (van Mestre) y (en) Ba (van Ballbé). Het merk focuste zich in deze jaren met name op de productie van shorts, shirts en sneakers voor de populaire stranden rondom Barcelona. Tot de jaren ’80 was Meyba vooral een lokaal bekend merk. Internationaal kreeg het de allure pas in de periode daarna. In 1982 sloot Meyba een deal met het grote FC Barcelona en dit partnership zou uiteindelijk tien jaar duren. In het laatste contractjaar won FC Barcelona de Europa Cup I ten koste van Sampdoria in het Wembley Stadium in Londen met spelers als Koeman, Guardiola, Laudrup, Bakero en Stoitsjkov in de gelederen. Het merk was in de jaren ’80 ook kledingsponsor van andere Spaanse clubs zoals Atletico Madrid, Cadiz, Celta de Vigo, Espanyol en Real Betis. Mid jaren ’90 verdween het merk als voetbalmerk. De laatste jaren heeft het merk een comeback gemaakt en is het dicht bij haar roots gebleven. De huidige Meyba collectie bevat verschillende retro voetbalshirts van clubs waarvan het in de jaren ’80 en ’90 kledingsponsor is geweest. Bovendien bevat de collectie een aantal sneakers en swimshorts.

Tot zover een stukje historie, uiteraard zijn beide partijen ook verheugd met de deal. Meyba reageert: “Door deze samenwerking komen twee historische merken met energie en passie, zowel op als naast het veld, samen. FC Twente is het perfecte platform voor de herlancering van ons merk. We bieden spelers, medewerkers en vooral trouwe supporters van FC Twente een uitzonderlijk aanbod op maat gemaakte speel-, trainings- en reiskleding voor het nieuwe seizoen aan. Kleding die gemaakt is met behulp van de modernste technologieën, samen met onze creativiteit in het ontwerp die we kennen uit de jaren ’80 toen Diego Maradona de Barcelona-kleuren droeg.”

We verwachten dat de nieuwe FC Twente voetbalshirts van Meyba in juli gelanceerd worden. FC Twente heeft sinds vorig jaar een samenwerking met de Elite Group. Deze Engelse partner op het gebied van Teamwear en Merchandising blijft de FC Twente Fanstore en Webshop beheren en hebben de samenwerking met MEYBA mogelijk gemaakt. Check hieronder nog een overzicht van alle kledingsponsoren in de historie van de Tukkers!

Ben je op zoek naar een vet Meyba retro voetbalshirt? Check het dan exclusief in deze SHOP!

Alle kledingsponsoren FC Twente

Periode Merk
1982-1984 adidas
1984-1985 Admiral
1985-1990 adidas
1990-1995 Hummel
1995-1998 adidas
1998-2001 Fila
2001-2008 Umbro
2008-2011 Diadora
2011-2012 Burrda
2012-2016 Nike
2016-2019 Sondico
2019-2020 Kick's 21
2020-2024 Meyba


Meyba kledingsponsor FC Twente