Mexico retro trainingsjack

We kwamen weer een super dik retro trainingsjack tegen! Vandaag zetten we het Mexico retro trainingsjack van COPA Football in the picture. Hoewel de tenues en trainingskleding van het Mexicaans voetbalelftal al sinds 2007 geproduceerd worden door adidas, is het Nederlandse retro merk COPA verantwoordelijk voor de retro collectie van het nationale elftal. Deze collectie bevat naast een retro voetbalshirt dus ook een stijlvol trainingsjack, welke geïnspireerd is door de jacks die de spelers van ''El Tri'' droegen in de jaren '70.

Mexico trainingsjack jaren '70

Vooral in 1970 was het feest in en voor Mexico. Het land mocht namelijk de negende editie van het WK organiseren. Het Mexicaans voetbalelftal was daarvoor al op vrijwel alle WK's aanwezig (met uitzondering van die van 1934 en 1938), maar wist nooit de poulefase te overleven. In eigen land gooide het land echter hoge ogen. Hoewel de eerste wedstrijd tegen Sovjet-Unie in de poulefase eindigde in een bloedeloos gelijkspel (0-0), won het team van bondscoach Javier de La Torre de twee wedstrijden daarna wel. Van El-Salvador werd met 4-0 gewonnen en ook België werd verslagen door een benutte strafschop van Peña. Deze poulewedstrijden vonden plaats in het Aztekenstadion in Mexicostad onder het oog van bijna 100.000 toeschouwers. In de kwartfinale nam Mexico het in het Estadio Luis Dosal in Toluca op tegen de latere finalist Italië. Hoewel het land in de dertiende minuut nog met 1-0 op voorsprong kwam door een doelpunt van González, kwam Italië met vier doelpunten langszij en was de Mexicaanse droom voorbij. Mexico plaatste zich vervolgens voor het eerst sinds 1938 niet voor het WK van 1974. Met een nieuwe generatie aan boord plaatste het land zich wel weer voor het WK van 1978 Argentinië, maar ook hier gooide het land geen hoge ogen. In een poule (B) met Polen, Tunesië en West-Duitsland verloor Mexico alle wedstrijden. Voor de jonge Hugo Sanchez, die daarna furore zou maken bij Atlético Madrid en Real Madrid, was het toen nog te vroeg om het verschil te maken voor het Mexicaans voetbalelftal.

Ondanks de tegenvallende prestaties van het Mexicaans elftal in de jaren '70, zijn wij fan van het Mexico retro trainingsjack. Dat komt vooral door de retro kraag van het jack. De baseball collar van het jack is namelijk geheel in stijl van de Mexicaanse driekleur: groen/wit/rood. Deze kleurencombinatie komt ook weer terug in de biesjes aan de onderkant van de mouwen en de tailleband aan de onderkant. De retro look wordt nog meer bevestigd door de geborduurde retro badge van de Mexicaanse voetbalbond (Federación Mexicana de Fútbol/FMF) op de linkerborst. Destijds bevatte het logo van de bond nog geen adelaar. Sinds kort is het Mexico logo zelfs nog meer gemoderniseerd. Het jack is verder geheel groen met een witte rits en twee zakken met witte ritjes aan de zijkanten. Op de jacks ontbreken de logo's van de kledingsponsors van destijds. Tot 1978 had Mexico helemaal geen kledingsponsor. In 1978 werd Levi's de eerste kledingsponsor van het Mexicaans voetbalelftal en in 1980 nam Pony het stokje over. Daarna volgende adidas (1984-1990), Umbro (1991-1994), ABA Sport (1995-1998), Garcis (1999-2000), Atletica (2000-2002), Nike (2003-2006) en adidas (2007 tot nu).

Zoals we van COPA Football gewend zijn, vallen deze trainingsjacks ook nog een super comfortabel, omdat de jacks zijn gemaakt van een combinatie van polyester en katoen. Als je het jack bestelt en ontvangt, voelt dit ook nog eens als een echt cadeautje. Het jack is namelijk verpakt in een mooie retro cadeaubox. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Mexico retro trainingsjack, dat 40-50 jaar geleden gedragen werd door sterren als Sánchez, González, Peña, Borja en tal van andere Mexico spelers.

Mexico trainingsjack bestellen

Het COPA Football Mexico retro trainingsjack van de jaren '70 kun je vanaf nu bestellen. Dit jack is beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL & heeft een prijs van € 89,95. In deze winkel vind je ook Mexico retro voetbalshirts en kun je deze items laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt exact dezelfde bedrukking gebruikt als Mexico op de achterkant van de tenues had in de jaren '70. Directe levering!

Sportus.nl
vanaf € 89,95
Bestellen >
INCLUSIEF BEDRUKKING!
subsidesports.nl
vanaf € 89,95
Bestellen >
INCLUSIEF BEDRUKKING!

Mexico retro trainingsjack jaren '70

 

Mexico retro jack jaren '70