Manchester City retro voetbalshirt 125 jarig bestaan

Manchester City en Puma hebben na het thuisshirt, uitshirt en 3e shirt voor 2019-2020 ook een speciaal voetbalshirt ter ere van het 125 jaar gelanceerd. The Citizens zagen eigenlijk al in 1880 het levenslicht, maar dan onder een andere naam: West Gorton Saint Marks. In 1887 veranderde de naam van de club uit Manchester in Ardwick FC en in 1894 naar Manchester City. Dat is dit jaar 125 jaar geleden en mag gevierd worden. Wat dat betreft valt Puma met zijn neus in de boter. Het Duitse sportmerk is sinds dit jaar kledingsponsor van de equipe van Pep Guardiola en is dan ook verantwoordelijk voor het design van het nieuwe tenue.

Manchester City Puma voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan

Het Manchester City voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan heeft een echte retro look en dat betekent dan ook dat het logo van Puma niet zichtbaar is. Het shirt is dan ook geïnspireerd door een van de eerste voetbalshirts van de club. ‘’The Citizens’’ spelen zeker al sinds de club Manchester City heet in een lichtblauw voetbalshirt met witte details. Het tenue ter ere van het 125 jarig bestaan is dan ook geheel lichtblauw met een ronde, witte hals. Ook de bies aan de onderkant van de mouwen is wit. De binnenkant van de hals bevat een rood/witte taping met daarin de tekst: Manchester City – SINCE 1894.’’ In het shirt bevindt zich ook een speciaal label met daarin een print van het Certificaat van oprichting van de club, getekend door Joshua Parlby, die een belangrijke rol speelde bij de verandering van de naam van de club in 1894. Op de linkerborst prijkt het logo van de club met de tekst: ‘’125 YEARS.’’ Het voetbalshirt bevat niet de logo’s van de sponsoren Etihad Airways en NEXEN TIRE. Van het voetbalshirt zijn slechts 1894 items geproduceerd en dit verwijst natuurlijk naar het oprichtingsjaar van City. Manchester City directeur Omar Berrada heeft nog een reactie op de nieuwe tenues: ‘’Manchester City heet verschillende successen gevierd de afgelopen jaren, maar we hebben ook een rijke geschiedenis waar we trots op zijn. Het 125 jarig bestaan is een moment om terug te kijken naar deze mijlpalen, alsook het vieren van deze mijlpalen met de fans.’’

Zo is het maar net. Check hieronder nog een aantal afbeeldingen van dit special edition voetbalshirt van Manchester City, welke alleen op 4 augustus tijdens de Community Shield wedstrijd tegen Liverpool gedragen wordt. In dit voetbalshirt zijn sterren als Sané, Hernández, Agüero, Mahrez, Sterling, Foden, Jesus en andere sterspelers tijdens deze wedstrijd te zien.  

Manchester City 125th anniversary voetbalshirt bestellen

Het Manchester City tenue ter ere van het 125 jarig bestaan kun je pas vanaf eind augustus bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is € 89,95 voor volwassenen en € 69,95. In deze winkels kun je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Premier League bedrukking gebruikt. 

Bestel je Manchester City voetbalshirt altijd in deze webwinkel (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

of deze WINKEL