Manchester City uitshirt 2022-2023

Tijdens het trainingskamp in Houston hebben Manchester City en kledingsponsor Puma het nieuwe Manchester City uitshirt 2022-2023 gepresenteerd! In dit nieuwe tenue speelt het team van manager Pep Guardiola de Champions League, FA Cup, League Cup en Premier League uitwedstrijden gedurende het seizoen 2022-2023. In sommige uitwedstrijden draagt de Engelse kampioen het Manchester City 3e voetbalshirt 2022-2023. Eerder presenteerden Puma en de club al het nieuwe Manchester City thuisshirt 2022-2023. Het Duitse sportmerk is sinds het seizoen 2019-2020 de kledingsponsor van The Citizens! Beide partijen hebben nog een contract tot medio 2024. 

Manchester City uit shirt en tenue 2022-2023

Het Manchester City uitshirt bevat dit seizoen weer rode en zwarte banen. De laatste keer dat dit het geval was, was in 2011-2022. Echter toen was Umbro nog de kledingsponsor van de Engelse topclub. Aan de rode en zwarte banen heeft Puma een nieuwe draai gegeven. De banen staan namelijk niet verticaal op het nieuwe uittenue, maar diagonaal. Het is de eerste keer in de historie van de club dat het Manchester City voetbalshirt diagonale banen bevat. De kleuren rood en zwart zijn nog steeds van grote betekenis voor de Manchester City supporters. In 1969 en 1970 won de club namelijk de FA Cup, League Cup en de Europa Cup II. In de finale van de Europa Cup II in het Praterstadion in Wenen versloeg Manchester City de Poolse club Górnik Zabrze met 2-1 door doelpunten van Young en Lee. Het Manchester City uittenue 2022-2023 is uitgerust dit jaar verder uitgerust met een zwarte v-hals en de mouwen ook geheel zwart zijn. Het tenue bevat ook gele accenten. Alle logo's op het tenue zijn namelijk geel. De rechterborst en de mouwen bevatten het logo van Puma en op het midden van het voetbalshirt bevat het logo van hoofdsponsor Etihad Airways. De badge van Manchester City op de linkerborst betreft een monochroom logo. Dit betekent dat het logo niet de gebruikelijke kleuren heeft, maar in stijl is van één van de kleuren van het tenue, in dit geval geel. De linkermouw is uitgerust met het logo van subsponsor NEXEN TYRE. In de nek op de achterzijde van het tenue prijkt een graphic van de boot uit het clublogo met een deel van de naam van de club: CITY. Het Manchester City uittenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met gele logo's. De zijkanten van het voetbalbroekje bevatten een kleine gele taping. De kousen zijn zwart en bevatten vijf horizontale rode lijnen. Onder deze lijnen prijkt de naam van de club in het geel.

De nieuwe Manchester City voetbalshirts zijn uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Puma. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) bevatten de Puma Utraweave technologie. Deze tenues zijn super licht (slechts 72 gram), bevatten extra ventilatiezones en zijn vrijwel naadloos. Zowel de Utraweave voetbalshirts als de replica tenues bevatten de Puma Dry Cell technologie. Deze technologie zorgt voor de afvoer van vocht naar de buitenkant van de tenues en voor ventilatie.

Marco Muller, Puma Senior Head of Product Line Management Teamsport Apparel, geeft nog een reactie op de nieuwe tenues: ''Manchester City is één van de meest aantrekkelijkste team ter wereld. Voor het nieuwe uitshirt wilden we een populair ontwerp terugbrengen. Dit ontwerp staat synoniem voor één van de meest succesvolle City team uit het verleden en kunnen het huidige team van energie voorzien. Voor het eerst hebben we de iconische rode en zwarte banen diagonaal op het voetbalshirt geplaatst. Dit is een eerbetoon aan de drie diagonale banen uit het clublogo, die symbool staan voor de drie rivieren: de Irwell, Irk en Medlock. Dit heeft gezorgd voor een gedurfd en opvallend ontwerp. We hebben besloten dit voetbalshirt te lanceren tijdens het trainingskamp in Houston en een bezoek te brengen aan het NASA Space Center in Houston. Manchester City speelt voor het eerst in dit tenue op de dag (20 juli) van de eerste maanlanding. Wat is er een betere plek voor een team dat speelt alsof het van een andere planeet komt? ''

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Manchester City uitshirt 2022-2023, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Haaland, Foden, De Bruyne, Mahrez, Grealish, Álvarez, Silva, Rodri, Mendy, Gundogan, Walker en nog meer spelers. 

Manchester City uitshirt bestellen

Het Puma Manchester City uitshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL , XXL en XXXL) is het Ultraweave voetbalshirt € 139,95 en het replica voetbalshirt € 89,95. Voor kinderen bestel je het voetbalshirt voor € 69,95. De broekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de kousen zijn € 19,95. In de onderstaande winkels kun je het Manchester City uitshirt ook bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je ook de voetbalshirts van dit seizoen. Directe levering!

Bestel je Manchester City voetbalshirt in deze WINKEL 

of deze SHOP!

of deze fanshop! 

Manchester City uitshirt 2022-2023

Manchester City uitshirt 2022-2023

Manchester City uitshirt 2022-2023

Manchester City uitshirt 2022-2023