Manchester City 3e voetbalshirt 2022-2023

Manchester City en Puma hebben vandaag het Manchester City 3e voetbalshirt 2022-2023 officieel gepresenteerd met het motto: ''Playing Forever'' op een speciaal metaverse event. In dit voetbalshirt speelt het team van trainer Pep Guardiola vooral de uitwedstrijden in de Champions League, FA Cup en League Cup, maar ook een aantal uitwedstrijden in de Premier League. Dit voetbalshirt is namelijk het alternatief voor het Manchester City uitshirt 2022-2023. Waar het uitshirt geïnspireerd was door één van de historische successen van de ''Citizens'', heeft het 3e voetbalshirt vooral een modern design.

Zwart/geel Manchester City uitshirt 2022-2023

Het Manchester City 3e voetbalshirt 2022-2023 is namelijk geïnspireerd door de street art in de stad Manchester. Het voetbalshirt is overwegend fel geel (door Puma ''Fizzy Light'' genoemd) met zwarte (Parisian Night) details. Het voetbalshirt van City wordt gekenmerkt door de drie horizontale zwarte blokken, die naar de zijkanten van het voetbalshirt vervagen. Dit wordt ook wel het spray effect genoemd en verwijst naar de creativiteit van de kunstenaars in de stad. De horizontale banen zijn geïnspireerd door de Manchester Worker Bee, een symbool van de stad, die ook terug komt in het stadwapen van Manchester en ook terug te vinden is in vele straten, muren en galerijen in de stad. Alle logo's op het Manchester City derde tenue zijn ook zwart of fel geel. Op de rechterborst prijkt het Puma logo in het fel geel en op de mouwen staat het logo van het Duitse sportmerk in het zwart. De linkerborst bevat een monochroom clublogo. Dit betekent dat het Manchester City logo niet de gebruikelijke kleuren heeft, maar in stijl is van de kleuren van het voetbalshirt: zwart/geel. Hoofdsponsor Etihad Airways versiert het midden van het voetbalshirt. Het logo van de vliegmaatschappij is zwart en hetzelfde geldt voor het logo van subsponsor NEXEN TIRE op de linkermouw. Het voetbalshirt bevat verder een ronde hals. In de nek op de achterzijde van het tenue is ook weer het Manchester City logo verwerkt. Het tenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met fel gele logo's. De kousen zijn ook fel geel en bevatten op het midden en horizontale zwarte band met daaronder de naam van de club: CITY.

Zoals alle Puma tenues zijn de Manchester City voetbalshirts ook dit jaar uitgerust met de nieuwste technologieën van Puma. De authentic tenues (de versie die de spelers dragen) bevatten de nieuwe Puma Ultraweave technologie. Deze tenues zijn super licht (slechts 72 gram), bevatten extra ventilatiezones en zijn vrijwel naadloos. Zowel de Utraweave voetbalshirts als de replica tenues bevatten de Puma Dry Cell technologie. Deze technologie zorgt voor de afvoer van vocht naar de buitenkant van de tenues en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Manchester City 3e voetbalshirt 2022-2023, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Haaland, Álvarez, De Bruyne, Grealish, Mahrez, Foden, Silva, Philips, Rodri, Gündogan, Mendy en nog meer spelers.

Manchester City 3e voetbalshirt bestellen

Het Puma Manchester City 3e voetbalshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL en XXXL) is het authentic voetbalshirt € 139,95 en de replica versie € 89,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze winkels vind je ook de nieuwste Manchester City trainingskleding en kun je de voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Premier League bedrukking gebruikt.

Bestel je Manchester City 3e voetbalshirt in deze WINKEL 

of deze SHOP!

Manchester City 3e voetbalshirt 2022-2023

Manchester City uitshirt 2022-2023