26 april 2022

Manchester City uitshirt 2022-2023 uitgelekt

De fotoshoot voor het nieuwe Manchester City uitshirt 2022-2023 is bij een aantal fans niet onopgemerkt gebleven! De shoot vond plaats in en rondom Central Library in Manchester. Hoewel het nieuwe uittenue van ''The Citizens'' pas medio juni of juli gelanceerd wordt, weten we nu al hoe het uittenue van het team van Pep Guardiola er volgend seizoen uit ziet. In dit tenue speelt Manchester City de Champions League, Premier League, FA Cup en League Cup uitwedstrijden gedurende 2022-2023. Ook komend seizoen is Puma weer verantwoordelijk voor het ontwerp en de productie van de Manchester City voetbalshirts. Het Duitse sportmerk is sinds 2019 de kledingsponsor van de club uit de textielstad en beide partijen hebben nog een contract tot medio 2024.

Manchester City uit shirt en tenue 2022-2023

Het Manchester City uitshirt bevat komend seizoen weer rode en zwarte banen. De laatste keer dat dit het geval was, was in 2011-2022. Echter toen was Nike nog de kledingsponsor van de Engelse topclub. Aan de rode en zwarte banen heeft Puma een nieuwe draai gegeven. De banen staan namelijk niet verticaal op het nieuwe uittenue, maar diagonaal. Het is de eerste keer in de historie van de club dat het Manchester City voetbalshirt diagonale banen bevat. De kleuren rood en zwart zijn nog steeds van grote betekenis voor de Manchester City supporters. In 1969 en 1970 won de club namelijk de FA Cup, League Cup en de Europa Cup II. In de finale van de Europa Cup II in het Praterstadion in Wenen versloeg Manchester City de Poolse club Górnik Zabrze met 2-1 door doelpunten van Young en Lee. Het lijkt er verder op dat het Manchester City uittenue 2022-2023 is uitgerust met een zwarte v-hals en de mouwen ook geheel zwart zijn. Bovendien is het voetbalshirt uitgerust met gele accenten. Alle logo's op het tenue zijn namelijk geel. De rechterborst en de mouwen bevatten het logo van Puma en op het midden van het voetbalshirt bevat het logo van hoofdsponsor Etihad Airways. De badge van Manchester City op de linkerborst betreft een monochroom logo. Dit betekent dat het logo niet de gebruikelijke kleuren heeft, maar in stijl is van één van de kleuren van het tenue, in dit geval geel. Het tenue wordt waarschijnlijk compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met gele logo's en rood/zwarte kousen.

De nieuwe Manchester City voetbalshirts zijn uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Puma. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) bevatten de Puma Utraweave technologie. Deze tenues zijn super licht (slechts 72 gram), bevatten extra ventilatiezones en zijn vrijwel naadloos. Zowel de Utraweave voetbalshirts als de replica tenues bevatten de Puma Dry Cell technologie. Deze technologie zorgt voor de afvoer van vocht naar de buitenkant van de tenues en voor ventilatie.

Check hieronder de afbeeldingen van de fotoshoot van het nieuwe Manchester City uitshirt 2022-2023. Of dit ook echt het nieuwe uitshirt wordt, weten we pas deze zomer. Het heeft er in ieder geval alles van weg. Tot die tijd speelt City de uitwedstrijden in het Manchester City uitshirt 2021-2022.

Manchester City uitshirt bestellen

Het Puma Manchester City uitshirt 2022-2023 kun je pas na de officiële bekendmaking bestellen. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het Ultraweave voetbalshirt € 139,95 en het replica voetbalshirt € 89,95. Voor kinderen bestel je het voetbalshirt voor € 69,95. De broekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de kousen zijn € 19,95. In de onderstaande winkels kun je het Manchester City uitshirt ook bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je ook de voetbalshirts van dit seizoen. Directe levering!

Bestel je Manchester City voetbalshirt in deze WINKEL 

of deze SHOP!

Manchester City uitshirt 2022-2023 gelekt

Manchester City uitshirt 2022-2023 gelekt