18 maart 2020

Manchester City thuisshirt 2020-2021 uitgelekt

De eerste officiële afbeelding van het nieuwe Manchester City voetbalshirt voor 2020-2021 is vandaag via verschillende bronnen uitgelekt. Als dit ook echt het nieuwe tenue van ''City'' wordt, dan speelt het keurkorps van manager Pep Guardiola in dit tenue de Premier League, FA Cup en League Cup thuiswedstrijden in het Etihad Stadion gedurende volgend seizoen. De club is door de UEFA komend seizoen vooralsnog uitgesloten van Europees voetbal. Het was de bedoeling om dit tenue medio april te lanceren, maar door het Coronavirus laat de lancering van het tenue nog even op zich wachten.

Manchester City voetbalshirt 2020-2021 | Een ode aan mozaïek

Puma is ook komend seizoen weer kledingsponsor van Manchester City. Deze functie heeft het Duitse sportmerk uit Herzogenaurach sinds de zomer van 2019 en beide partijen hebben in ieder geval nog een contract tot juni 2025. Waar het Manchester City thuisshirt dit seizoen nog een vrij simpel design had, komt daar volgend seizoen waarschijnlijk verandering in. Het nieuwe Manchester City thuisshirt bevat namelijk een all-over print, welke wat weg heeft van een mozaïek. Dit pas perfect in het thema waarmee Puma komend seizoen de nieuwe tenues lanceert: ''Crafted from Culture.'' De mozaiek print lijkt namelijk te zijn geïnspireerd door de verschillende mozaïeken die in de gehele stad te vinden zijn, zoals die van Vimto, Factory Records, Oasis, Rolls Royce, the Sex Pistols en Colin Bell. Opvallend genoeg haalt het uitshirt van grote rivaal Manchester United ook haar inspiratie uit het thema mozaïek. Bij United is adidas overigens kledingsponsor. Het tenue van City is verder voorzien van een ronde hals, waarop de mozaïek print doorloopt. De achterkant van de hals bevat een witte band. Verder heeft het nieuwe Manchester City thuistenue dezelfde logo's als dit jaar. Op de rechterborst en de mouwen staat het logo van Puma in het zwart. Het logo van sponsor Etihad Airways prijkt in het zwart op het midden van het tenue. De vliegmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten is sinds 2009 shirtsponsor van de club en dit contract loopt nog tot 2021. De bandenfabrikant Nexen Tyre is sinds 2017 mouwsponsor van City en staat ook komend jaar weer op de voetbalshirts uit de arbeidersstad.

Het nieuwe Manchester City thuistenue wordt waarschijnlijk compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en lichtblauwe kousen met uitingen van Puma en de club. Check hieronder in ieder geval de eerste afbeelding van het mogelijke, nieuwe Manchester City thuistenue voor 2020-2021, welke waarschijnlijk pas komende zomer wordt gelanceerd.

Manchester City thuisshirt 2020-21 kopen

Het nieuwe Manchester City Puma voetbalshirt 2020-2021 kun je pas na de officiële lancering bestellen. De prijs van het tenue is voor volwassenen € 89,95 (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Bestel je Manchester City voetbalshirt in deze webwinkel (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

of deze WINKEL 

Manchester City thuisshirt 2020-21 gelekt