27 augustus 2020

Manchester City 3e voetbalshirt 2020-2021

Het nieuwe Manchester City 3e shirt 2020-2021 is vandaag officieel gelanceerd door de club en kledingsponsor Puma. In dit voetbalshirt speelt het keurkorps van manager Pep Guardiola vooral de uitwedstrijden in de Champions League en FA Cup, maar ook een aantal uitwedstrijden in de Premier League dit seizoen. Het 3e shirt dient namelijk als alternatief uitshirt naast het eerder al gelanceerde uitshirt. Ook dit seizoen is Puma weer verantwoordelijk voor het opvallende design van het 3e shirt van Manchester City. Het Duitse sportmerk is sinds vorig jaar de kledingsponsor van The Citizens en beide partijen hebben nog een contract tot 2025. 

Manchester City 3e tenue 2020-2021

Manchester City 3e shirt en tenue 2020-2020: een ode aan de Britse popmuziek

Het nieuwe Manchester City 3e voetbalshirt 2020-2021 heeft een opvallend design. Het tenue bevat namelijk een speciale all-over print. Dit betreft de zogenaamde Paisley print. Paisley is een gestileerd textiel motief, dat bestaat uit een bladvorm met een spits toelopend einde en een komma. De naam van het motief is afgeleid van de Schotse stad Paisley, welke in de 19e eeuw een belangrijk centrum was van de textielindustrie. Het motief was bovendien populair in de hippiebeweging en de Britse pop van de jaren '60 en '90. Een bekend trainingspak dat ook dit motief had, was het Umbro trainingspak dat Liam Gallagher droeg meer dan twintig jaar geleden tijdens een tour van Oasis. Ook de Rolls Royce van John Lennon had in deze periode dit motief. In de all-over print op het Manchester City 3e shirt zijn bovendien elementen uit het clublogo van City verwerkt. Hiermee is het tenue een eerbetoon aan de illustere muziekindustrie. Het patroon op het tenue staat synoniem voor de artiesten die de stad heeft voortgebracht, van ''Mod'' tot de ''Brit Pop'' periode van de jaren '90 en de fashioncultuur in de jaren '60. 

Het tenue heeft crème als basiskleur met de print in het blauw/roze. Verder is het Manchester City 3e voetbalshirt voorzien van een subtiele V-hals. Op de rechterborst en de mouwen prijkt het Puma logo in het zwart. Op de linkerborst prijkt het clublogo en op het midden van het tenue staat sponsor Etihad Airways. De vliegmaatschappij is 2009 hoofdsponsor van City en blijft dit in ieder geval tot de zomer van 2021. Subsponsor Nexen Tyre staat ook dit seizoen weer op de linkermouw van alle tenues van Manchester City. Het Manchester City derde tenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje met daarop ook de logo's van de club en Puma. De kousen zijn ook crème en bevatten op het midden de bijnaam van de club: ''CITY.'' Uiteraard zijn de tenues uitgerust met de Puma Dry Cell technologie, welke zorgt voor een nog betere afvoer van vocht en voor ventilatie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het tenue dat waarschijnlijk pas in juli gelanceerd wordt door de club en Puma.

David Bremond, head of product line management bij Puma geeft nog een nadere toelichting op het nieuwe tenue: ‘’De inspiratiebron van dit nieuwe voetbalshirt vormen de culturele invloeden van de stad, die ook in de wereld impact hebben gehad. Manchester staat wereldwijd bekend als de stad van het voetbal en de muziek scene. Dit is de reden dat we de Paisley print in het tenue hebben verwerkt. In de print komen onder andere de roos en de drie rivieren van het clublogo terug. Dit heeft geresulteerd in een uniek voetbalshirt, een mix van voetbal, muziek en fashion.’’ Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Manchester City tenues, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Aguero, de Bruyne, Garcia, Mahrez, Sterling, Foden, Jesus, Aké en andere sterspelers of check ook het Manchester City thuisshirt

Manchester City 3e voetbalshirt bestellen

Het Manchester City 3e voetbalshirt 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijzen zijn hetzelfde als vorig seizoen. Voor volwassenen is het shirt € 84,95 (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In de onderstaande webshops kun je de tenues van City ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Premier League gebruikt. Dit is dezelfde bedrukking als de spelers op het tenue dragen. Check ook de nieuwe trainingskleding van de club. Directe levering!

Bestel je Manchester City voetbalshirt altijd in deze WINKEL 

of deze winkel

of de Manchester City fanshop (inclusief officiële bedrukking)

Manchester City 3e shirt 2020-2021